Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αμίαντος σε περιοχές στο Λαγονήσι

Έλαβα μια επιστολή από το δίκτυο Σαρωνικού για ένα θέμα που τα μέλη εκεί το βιώνουν καθημερινά. Το θέμα είναι σοβαρό και αληθινό.
 
Σήμερα Τρίτη 20-3-2012, καταθέσαμε την επιστολή που σας στέλνουμε, στο δήμο Σαρωνικού, για ένα πολύ σημαντικό θέμα υγείας στο Λαγονήσι. Πρόκειται για φύλλα αμιάντου, που έχουν καεί και βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό πεταμένα σε ένα ρέμα, δίπλα από σπίτια.
Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε κι εσείς από τη μεριά σας όσο μπορείτε, ώστε να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

 




Προς:   Δήμαρχο Σαρωνικού, κ.Π.Φιλίππου
και  Δημοτικό Συμβούλιο
Σαρωνικός,   20/3/2012
 
Αρ.Πρωτ.: 19
 
ΘΕΜΑ (ΕΠΕΙΓΟΝ):  Ύπαρξη αμίαντου σε ρέμα στο Λαγονήσι.
 
 
Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
 
Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη υπολειμμάτων καμένων και σπασμένων  φύλλων αμιάντου, σε ρέμα  [1]  στο Λαγονήσι, δίπλα σε σπίτια. Επισκεφθήκαμε το σημείο και διαπιστώσαμε πράγματι την ακρίβεια της πληροφορίας.
Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ειδικά η εισπνοή ινών αμιάντου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία και επειδή κάποια από τα συγκεκριμένα κομμάτια αμιάντου έχουν μετατραπεί σε μάζες ινών, πρέπει άμεσα να επιληφθείτε του θέματος, για να απομακρυνθούν τα εν λόγω επικίνδυνα υλικά, το συντομότερο δυνατό.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.
Με εκτίμηση,
Για το ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: