Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ταξίδι στον Αμαζόνιο με ένα "κλικ"


 
Ένα υπέροχο πρόγραμμα μας ανακοίνωσε η google. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκευτούμε τον Αμαζόνιο, ή ακόμα και αν πάμε, σε πολλά σημεία δεν θα έχουμε πρόσβαση.
 
Τώρα, η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να εξερευνήσουν τον Αμαζόνιο μέσω του Street View της υπηρεσίας Google Maps. Ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα του Δάσους, ότι οι φωτογραφίες που συνέλλεξε κατά τη διάρκεια των
τελευταίων μηνών στο Ρίο Νέγκρο, θα είναι πλέον διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.



«Απολαύστε μια εικονική βόλτα με βάρκα στο κύριο τμήμα του Ρίο Νέγκρο και εξερευνήστε τους παραποτάμους στο πλημμυρισμένο τμήμα του δάσους. Κάντε έναν περίπατο στα μονοπάτια της Τουμπίρα, τη μεγαλύτερη κοινότητα, και παρακολουθείστε τη συγκομιδή καρυδιών», αναφέρει ο επικεφαλής του έργου στον Αμαζόνιο, Karin Tuxen-Bettman.

Το έργο ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν το ίδρυμα «Amazonas Sustainable Foundation» συνεργάστηκε με την Google για τη ψηφιακή χαρτογράφηση της περιοχής. Μια τεράστια ομάδα ταξίδεψε κατά μήκος του Αμαζονίου και άρχισε να συλλέγει φωτογραφικό υλικό των ποταμών, των δασών και των κοινοτήτων του Ρίο Νέγκρο.

Χρησιμοποιήθηκε μια κάμερα με τρίποδο και ένας φακός τύπου fisheye. Συνολικά, ελήφθησαν περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες, οι οποίες στη συνέχεια ενώθηκαν για να δημιουργηθεί η 360-μοιρών πανοραμική θέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: