Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ιδέα για ανακύκλωση σε παλιά cd και dvd



Αρκετοί ρωτούν εάν υπάρχει η δυνατότητα να ανακυκλωθούν ψηφιακοί δίσκοι CD και DVD που έχουμε στο συρτάρι μας και μας πιάνουν χώρο στο σπίτι μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σύστημα στην Ελλάδα για την ανακλύκλωση αυτών των προιόντων.

Ψάνχοντας ανακάλυψα οτι υπάρχει μια εταιρία η οποία είναι εξειδικευμένη στην ανακύκλωση ψηφιακών δίσκων CD και DVD & ειδικότερα ανακυκλώνει την πλαστική ύλη (polycarbonate) από την οποία αυτοί κατασκευάζονται.
Η επωνυμία της εταιρίας είναι Ανακύκλωση Α.Ε.
και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση ή διευκρίνση
για την ανακύκλωση των υλικών αυτών.


Η ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρίας για την ανακύκλωση CD και DVD είναι:
http://www.anakiklosi.net.


Επίσης δεν υπάρχει σύστημα για ανακύκλωση σε παλιές κασέτες ήχου και εικόνας. Δυστυχώς όλα αυτά τα προϊόντα πάνε στα... σκουπίδια.



Η εταιρία διαθέτει άριστη εξειδίκευση στη διαχείριση και ανακύκλωση πλαστικού υλικού πολυκαρμπονάτ (polycarbonate) το οποίο προέρχεται αποκλειστικά από την παραγωγή ψηφιακών δίσκων CDDVD. Το ανακυκλωμένο πολυκαρμπονάτ (recycled polycarbonate resins) παράγεται σε μορφή κόκκων (resins). Η τρέχουσα παραγωγική δυναμικότητα επιτρέπει στην εταιρία μας την επεξεργασία περισσότερων από 500 τόνων ετησίως.
Επιπλέον η εταιρία μας έχει διευρύνει τις δραστηριότητες ανακύκλωσης/αναγέννησης και κοκκοποίησης και σε άλλα πολυμερή υλικά (πολυπροπυλένιο – PP, πολυαιθυλένιο – PE (HD & LD) και PET) έχοντας τη δυνατότητα επεξεργασίας περισσότερων από 4.500 τόνων σε ετήσια βάση.

 

1 σχόλιο:

nevermindthegap είπε...

Μόλις προσπάθησα να επικοινωνήσω με τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά τα τηλέφωνα που έχει στην ιστοσελίδα δεν ισχύουν. Μήπως δε λειτουργεί πλέον;