Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Βόλτα στο λόφο Τρουμπάρι στην Αργυρούπολη



Ο λόφος Τρουμπάρι βρίσκεται στο Ο.Τ. 284 του Δήμου Αργυρούπολης και περικλείεται από τους οδούς Οσίου Λαυρεντίου– Κυψέλης– Γρ. Λαμπράκη και Παπαναστασίου, βρίσκεται δε πλησίον της Λεωφόρου Αλίμου και της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Η έκταση του είναι περίπου 11 στρέμματα, χαρακτηρίζεται από πυκνή πευκόφυτη βλάστηση και περιλαμβάνει ένα αναψυκτήριο και παιδική χαρά.

Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το Αναψυκτήριο, η λειτουργία του οποίου αποτελεί μια από τις σημαντικές χρήσεις του λόφου. Είναι πόλος έλξης για τους κατοίκους όλων των ηλικιών σε όλες τις εποχές. Πρόκειται για έναν πολύ μοντέρνο και καλοφτιαγμένο χώρο και πολλοί πολίτες τον επιλέγουν για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η παιδική χαρά μαζί με τις κερκίδες και τον πλακόστρωτο διάδρομο που την περικλείει αποτελούν στόχο για τα παιδιά, αφού προσφέρονται για ποδήλατο πατίνια κλπ. Στο χώρο των κερκίδων υπάρχει καμπύλο ξύλινο σκίαστρο και παιχνίδια για παιδιά μικρής ηλικίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές αρχιτεκτονικές επεμβάσεις με σκοπό να τονίσουν τις δραστηριότητες, να συνδέσουν τις διάφορες λειτουργίες και να εμπλουτίσουν τα οπτικά ερεθίσματα των επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: