Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Οι πρώτες εικόνες από το Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας

Τις καινοτομίες στο νέο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία παρουσίασαν σήμερα σε 24 μέσα ενημέρωσης από όλη την Ευρώπη μεταξύ αυτών και ο Σκάι, τα μέλη της Ευρωπαϊκης Ομοσπονδίας Παραγωγών πρώτων υλών των πλαστικών.
Το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας έχει κατασκευαστεί κατά μεγάλο μέρος του από πλαστικά μεγάλης αντοχής και επιλέχθηκαν αντί του χάλυβα ενώ τα καθίσματα στις κερκίδες είναι από ανακυκλώσιμα πλαστικά.
Το γήπεδο είναι κατασκευασμένο στην καρδιά της πόλης και μπορεί να φιλοξενήσει πέρα από αθλητικά γεγονότα, σημαντικές εμπορικές εκθέσεις αλλά και συναυλίες.
 
Είναι το στάδιο που απασχόλησε περισσότερο από κάθε άλλη εγκατάσταση τους διοργανωτές. Απείλησε τους Πολωνούς ακόμα και με οριστική «κόκκινη κάρτα» από την UEFA, αφού ήρθε στιγμή που η συγκεκριμένη χώρα έδειχνε να μην προλαβαίνει με τίποτα τις προθεσμίες, σε αντίθεση με τους Ουκρανούς που, τουλάχιστον σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων, ήταν πιο μπροστά.
 
Οι Πολωνοί, όμως, έτρεξαν έστω και την τελευταία στιγμή, πλήρωσαν κάτι παραπάνω από το αρχικά προβλεπόμενο κόστος -όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις- και σήμερα θα απολαύσουν την πρώτη αθλητική δραστηριότητα στο νέο στολίδι της πρωτεύουσάς τους, αφήνοντας τους προβληματισμούς για άλλη ώρα.
Στα 418 εκατομμύρια ευρώ έφτασε το κόστος κατασκευής του χωρητικότητας 58.000 θεατών εθνικού σταδίου της Βαρσοβίας. Χρειάστηκαν δομικά υλικά που θα απαιτούσε η κατασκευή 5.700 σπιτιών και ποσότητα μετάλλου και πλαστικών ικανή για την κατασκευή 64 αεροσκαφών τύπου Jumbo. Οσο για τους εμπορικούς χώρους, υπολογίζεται ότι καλύπτουν περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: