Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Πως αποστειρώνουμε τα βάζα

 
1.      Πλένουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια με ζεστό νερό και σαπούνι.
2.      Τα ξεπλένουμε με καυτό νερό.
3.      Τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα σε μια πετσέτα και ύστερα στο φούρνο (μαζί με την πετσέτα) για περίπου 15 λεπτά στους 100°C.
4.      Αφήνουμε τα βάζα στο φούρνο να στεγνώσουν τελείως.
5.      Όταν ετοιμάσουμε την μαρμελάδα, τοποθετούμε αμέσως στα καυτά βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα.
6.      Τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν για 24 ώρες.


Δημοσίευση σχολίου