Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ιδέα: Επίσκεψη σε δασικά χωριά της Ελλάδας

Μας το ζήτησαν αρκετοί και το παρουσιάζουμε. Η επίσκεψη σε δασικά χωριά στην Ελλάδα δεν αποτελεί πρόταση μόνο για το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Είναι πρόταση για όλες τις εποχές του χρόνου. Εκεί παρέα με τη φύση και το καθαρό περιβάλλον, πέρνουμε ανάσες για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Τα δασικά χωριά αποτελούνhttp://www.agro-tour.net/web/guest/companies/~/topic/207 μία ήπια τουριστική εγκατάσταση μέσα σε δάσος που αποτελείται από ξενώνες φτιαγμένους από ξυλεία, χώρους άθλησης και μονοπάτια που διασχίζουν το δάσος, συνήθως άλογα για ιππασία, ποδήλατα βουνού, καφέ, εστιατόρια κτλ

Κέδρος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται συνεχώς νέα δασικά χωριά.

Το δασικό χωριό Παγγαίου περιβάλλεται από δασώδη έκταση 40 στρεμμάτων, βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές όρους Παγγαίου, κοντά στη Καβάλα. Εκεί κατά τη μυθολογία ζούσε ο Ορφέας και λατρευόταν ο Διόνυσος. Λειτουργεί από το 1997. Δραστηριότητες: παρά πέντε, ιππασία, ποδήλατο βουνού, πεζοπορία.

Το δασικό χωριό Κέδρος στο χωριό Καταρράκτης, στα Τζουμέρκα. Ένας τουριστικός οικισμός από 20 ξύλινα σπίτια, που εκτείνεται σε μία καταπράσινη έκταση 45 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 920μ. Δραστηριότητες trekking στα Τζουμέρκα,rafting στον Άραχθο και τον Καλαρρύτικο, ιππασία, rappel, τοξοβολία.

To δασικό χωριό στα Ανω Δολιανά Αρκαδίας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.180 μέτρα, στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα. Αποτελείται από 20 ξύλινα 'σπιτάκια', σε έκταση 30 στρεμμάτων. Δραστηριότητες: ιππασία, ποδήλατο βουνού, τοξοβολία, 4χ4.

Το Δασικό χωριό Δρυάδες βρίσκεται σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από την πόλη της Καρδίτσας, στις Νοτιοανατολικές πλαγιές της Πίνδου. Οι Δρυάδες νύμφες της Ελληνικής μυθολογίας, οι οποίες διάλεγαν πάντα το ωραιότερο σημείο ενός δάσους για να στήσουν το χορό τους. Καταπληκτικό τοπίο με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, πολλά αξιοθέατα όπως μουσείο υδροκίνησης, λίμνη Πλαστήρα κτλ. Λειτουργεί από το 2001.


Δασικό χωριό Λειβαδάκι στη Φθιώτιδα. Χτισμένο στους πρόποδες του Βελουχιού βρίσκεται σε ένα τοπίο που είναι μέσα σε αλπικά λιβάδια, ανάμεσα σε πανύψηλα έλατα και καστανιές. Δραστηριότητες: πεζοπορία, ιππασία, τοξοβολία, ποδήλατο βουνού κ.α.

Δασικό χωριό Προσήλιου νομού Φωκίδας. Βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας, την Γκιώνα και συγκεκριμένα στην Καψίτσα.

Δασικό χωριό Παπάδων στην Εύβοια κοντά στα Βασιλικά. Ένα από τα πιο κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Δασικό χωριό Ερύμανθος στην Σταυρούπολη του νομού Ξάνθης. Κοντά στους περίφημους καταρράχτες του Λειβαδίτη. Λειτουργεί από το 2002.

Δασικό χωριό Μεγάλης Κάψης Το Δασικό χωριό στη Μεγάλη Κάψη είναι φτιαγμένο από ξύλινα σπίτια μέσα σε δάσος από έλατα και δρυς. Δραστηριότητες:πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, τοξοβολία. Είναι εύκολα προσβάσιμο από τον κεντρικό δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

http://www.agro-tour.net/web/guest/companies/~/topic/207

http://www.minagric.gr/greek/agro_pol/villages.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: