Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Παράθυρα που παράγουν ενέργεια


 Διαφανείς ηλιακές κυψελίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωτοβολταϊκά παράθυρα ενταγμένα στην αρχιτεκτονική κτιρίων κατασκεύασε η ομάδα της BRITE HELLAS ΑΕ.

Η ομάδα αναπτύσσει τεχνολογία φωτοβολταϊκών πάνελ τρίτης γενιάς και, χρησιμοποιώντας οργανικά και ανόργανα νανοϋλικά, δημιουργεί ηλιακές κυψελίδες οι οποίες είναι διάφανες.

Μπορούν έτσι να χρησιμοποιηθούν στη θέση των «παραδοσιακών» παραθύρων σε σπίτια, γυάλινες προσόψεις κτιρίων, ηλιοροφές και ηχοπετάσματα αυτοκινητοδρόμων. Η τεχνολογία επιτρέπει επίσης να λειτουργούν με ηλιακό, αλλά και τεχνητό φως, ημέρα και νύχτα, ενώ η τιμή παραγωγής τους είναι συγκρίσιμη με αυτή των κοινών υαλοπινάκων.

Η ανακάλυψη καλύπτεται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα, ενώ είναι υπό έκδοση αντίστοιχα διπλώματα σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το όραμα της εταιρείας είναι η ευρεία εφαρμογή της τεχνολογίας της σε παράθυρα, γυάλινες προσόψεις κτηρίων, ηλιοροφές και ηχοπετάσματα αυτοκινητόδρομων. Η τεχνολογία της Brite Solar επιτρέπει τη λειτουργία του παραθύρου με ηλιακό αλλά και τεχνητό φως ενώ η τιμή παραγωγής των προϊόντων της είναι συγκρίσιμη με αυτή των κοινών υαλοπινάκων, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες.

Το εμπορικό, κατοχυρωμένο στις ΗΠΑ, όνομα του ηλιακού παραθύρου της Brite είναι “PanePowerTM” Solar Window.



Δείτε βίντεο

http://youtu.be/pio3pTvD1bs

Δεν υπάρχουν σχόλια: