Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Σπόρ δίπλα στη φύση



Γνωριμία με τα Extreme SportsΗ γεωμορφολογία της Ελλάδας ενδείκνυται για την υλοποίηση πληθώρας υπαίθριων δραστηριοτήτων τα οποία αποκαλούμε “extreme sports”.
Τα τελευταία χρόνια, οι ρυθμοί της ζωής στην πόλη, οδηγούν όλο και περισσότερους στο να αναζητούν κάτι έντονο και συναρπαστικό. Σίγουρα τα σπορ αυτά το πετυχαίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να σημαίνει ότι βάζουμε και την ζωή μας σε κίνδυνο.
Τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας, έχουν οργανωθεί αρκετές σχολές, που διαθέτουν έμπειρους εκπαιδευτές και κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε ο καθένας να μπορεί να πραγματοποιήσει ανάλογα με τις δυνατότητές του και τη φυσική του κατάσταση, αυτές τις δραστηριότητες.



Έτσι λοιπόν, είναι πολύ εύκολο να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε, σε μια από αυτές τις δραστηριότητες, αφού απευθυνθεί στα έγκυρα και πιστοποιημένα από την ΗΑΤΤΑ (Πανελλήνια ΄Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Πρακτόρων) γραφεία, όπου θα δοθούν στον αρχάριο οι σωστές οδηγίες και ο κατάλληλος εξοπλισμός, ώστε η πρώτη επαφή με τα σπορ αυτά να είναι ευχάριστη και να νιώσει την αδρεναλίνη από την πρώτη στιγμή, χωρίς ανασφάλεια.
Όσο για τους πιο έμπειρους, αυτοί μπορούν να φτάσουν ακόμα πιο μακριά, νιώθοντας τα όρια του εαυτού τους, βελτιώνοντας τις τεχνικές τους, και πάντα με ασφάλεια, να προσεγγίσουν την φύση, και να βλέπουν μέρη που με κανένα άλλο τρόπο δεν θα μπορούσαν να φτάσουν.
Διαλέγοντας ένα από τα ακόλουθα “exreme sports” όπως rafting, ορειβατικό σκι, hot dog, hydrospeed, καγιάκ, ορειβασία, αναρρίχηση, kanyoning, river trekking, parapente, ποδήλατο βουνού, ιππασία, ζήτε την περιπέτεια αλλά γίνονται και πηγή διασκέδασης.
 
Alpin Club Διοργανώνει rafting στον Λούσιο, τον Εύηνο, τον Άραχθο, τον Αχελώο, στον Ερύμανθο και τον Ταυρωπό. Διαθέτει επίσης ένα πάρκο περιπέτειας στην ορεινή Ναυπακτία και την ορεινή Αρκαδία, όπου μπορείτε να επιδοθείτε σε έναν σωρό από συναρπαστικές δραστηριότητες όπως rappel, αναρρίχηση και flying fox. Για τους λάτρεις του ποδηλάτου, υπάρχει διαδρομή με mountain bikes στην ορεινή Ναυπακτία.  Για περισσότερες πληροφορίες και διαθεσιμότητα των εξορμήσεων τηλ. Τηλ : 210 6753514-5.

Trekking Hellas Με ένα μεγάλο δίκτυο κέντρων εξόρμησης σε όλη την Ελλάδα (Γρεβενά, Ζαγοροχώρια, Λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα κτλ.) και με μια πληθώρα δραστηριοτήτων στην φύση, η "αλυσίδα" της Trekking αποτελεί μία από τις ιδανικότερες λύσεις για να γνωρίσετε τον κόσμο των extreme sports. Μπορείτε να κάνετε Κανό (Λίμνη Πλαστήρα -20€, Δέλτα Πηνειού-40€, Λίμνη Κρεμαστών-25€ το άτομο), monoraft στον Λούσιο (50€/ άτομο), River trekking στην Νέδα στην Ηλεία (45€/ άτομο, από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο), αυτόνομη κατάδυση στο νησάκι Καστρί (53€/ άτομο) και φυσικά ποδήλατο βουνού στην Πάρνηθα και την Λίμνη Πλαστήρα (20€/ άτομο). Για πληροφορίες: Τηλ. 210.3310323-6.

Via Natura
Σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί αθλητικές δραστηριότητες στη φύση στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων. Ο θρυλικός αυτός ποταμός στα Τζουμέρκα, με τα πολλά πέτρινα γεφύρια, είναι ίσως το καλύτερο ποτάμι για rafting, αφού με τρεις διαφορετικές διαδρομές, από 2ου έως και 4ου βαθμού δυσκολίας, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Οι τιμές ξεκινάνε από 45€ ανάλογα με την διαδρομή. Πληροφορίες: 26850- 31200.

Olympos Trek Υλοποιεί δραστηριότητες στον Όλυμπο,στην κοιλάδα των Τεμπών, στον Πηνειό, στον Κίσσαβο, στο Πήλιο, στα ανατολικά παράλια (κέντρο δραστηριοτήτων Κισσάβου-Ολύμπου) και η στην Αλλόνησο. Αυτήν την περίοδο στα "πάνω" του είναι το rafting στον Πηνείο (50€/ άτομο) και στον Ασπροποταμο (60€/άτομο).  Πληροφορίες: 2410 921244, 6932 545001.


Κλαουδάτος Με εκατομμύρια φανατικούς σε όλον τον κόσμο το snowboard και το σκι, είναι από τα πλέον αγαπημένα extreme sports. . Για περισσότερες πληροφορίες: 210 5781880.

Zulu Bungy Ποιός είπε ότι τα extreme sports περιορίζονται αποκλειστικά στην φύση. Ένα άθλημα για δυνατές συγκινήσεις, το bungee jumping έχει αποκτήσει το δικό του κοινό στην Ελλάδα. Μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα, στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου βρίσκεται μια οργανωμένη πλατφόρμα για bungee jumping.  Πληροφορίες/κρατήσεις: 2105147051.

Δεν υπάρχουν σχόλια: