Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αντιπυρικές ζώνες στο όρος Αιγάλεω


Με αμείωτους και εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των δασικών δρόμων του όρους Αιγάλεω, δράση η οποία εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πυροπροστασίας που υλοποιεί ο Σύνδεσμος.

Στα πλαίσια του προκατασταλτικού σχεδιασμού και της λήψης προληπτικών μέτρων και σε συνέχεια του καθαρισμού της Λεωφόρου Σχιστού στις 14/7/2012 ο ΠΕΣΥΔΑΠ εκτελεί με πρωτοβουλία του έργα και στον πυρήνα του δασικού δικτύου.
Σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Δασαρχείο και τα Γραφεία Πολιτικής Προστασίας των αρμόδιων Περιφερειακών Ενοτήτων, ο ΠΕΣΥΔΑΠ υλοποιεί μια απαραίτητη εργασία για την υποστηρικτική δράση του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στο υπάρχον δασικό δίκτυο εξαιτίας εκτεταμένων κατολισθήσεων, νεροφαγωμάτων και διαβρώσεων, η μετακίνηση βαρέων οχημάτων πυροσβεστικής αλλά και υδροφόρων που δύναται να κινηθούν γοργά για την αντιμετώπιση πιθανών έκτακτων περιπτώσεων ανάγκης καθίσταται αδύνατη. Για το λόγο αυτό, ο ΠΕΣΥΔΑΠ πραγματοποιεί διάνοιξη και βελτίωση των δασικών δρόμων και των αντιπυρικών ζωνών από αυθαίρετες απορρίψεις απορριμάτων και ευφλεκτων υλικών, με επίστρωση αδρανών, ενώ προχωρά και σε εκτεταμένους καθαρισμούς και αποψιλώσεις.
Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης δήλωσε: «Παρά την ασυνέπεια της κεντρικής διοίκησης, δεν πρόκειται να αφήσουμε το όρος Αιγάλεω στην τύχη του. Με ιδίους πόρους συνεχίζουμε να περιφρουρούμε και να θωρακίζουμε το δασικό πυρήνα του βουνού. Απευθύνουμε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές για την από κοινού αντιμετώπιση των ακραίων ξηροθερμικών συνθηκών που αποτελούν απειλή για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Επιτέλους τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών πρέπει να μεριμνήσουν ώστε οι φορείς της πυροπροστασίας να λάβουν τη χρηματοδότηση που έπρεπε να έχει αποδοθεί από τις αρχές Μαϊου».
Στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουν ολοκληρωθεί οι δράσεις πυροπροστασίας του όρους Αιγάλεω.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: