Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Ανακύκλωση σε μελάνια εκτυπωτώνΜας έχουν ζητήσει αρκετοί πως μπορούν να κάνουν ανακύκλωση ή να γεμίσουν ξανά το μελάνι στον εκτυπωτή τους.

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε η προστασία του περιβάλλοντος ακούγεται ολοένα και πιο συχνά. Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, προγράμματα ανακύκλωσης, πράσινη οικονομία και διάφοροι άλλοι όροι έχουν εισβάλλει στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Εδώ και μερικά χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι λεγόμενες εταιρίες ανακύκλωσης μελανιών. Οι εταιρίες αυτές αναλαμβάνουν να πάρουν τα άδεια μελάνια ή toner από οικιακούς χρήστες ή εταιρίες και να τα ξαναγεμίσουν ή να τα ανακυκλώσουν. Τα οφέλη που αποκομίζουμε από κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Αρκεί να σκεφτούμε πόσα toner ή όσα μελάνια έχουμε πετάξει σαν οικιακοί χρήστες και να τα πολλαπλασιάσουμε επί κάμποσες χιλιάδες, μόνο για την χώρα που ζούμε...

Ανοίγοντας κανείς το google και πληκτρολογώντας τη φράση "ανακύκλωση μελανιών" θα βρει μια πληθώρα εταιριών στις οποίες μπορεί να πάει τα άδεια μελανοδοχεία για να τα ανακατασκευάσουν ή να τα ανακυκλώσουν. Η αλήθεια είναι πως δε μπορούν όλα τα κομμάτια να ανακατασκευαστούν (να τα ξαναγεμίσουν δηλαδή) και πολλά από αυτά απλά ανακυκλώνονται. Εμείς σάς προτείνουμε και σας παρακαλούμε να συμμετέχετε στη διαδικασία αυτή προσφέροντας τα άδεια μελανοδοχεία στην πλησιέστερη εταιρία ανακύκλωσης. Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε για να αφήσετε ένα-δύο μελάνια. Μπορείτε να τα μαζέψετε σε κάποιο κουτί μέσα σε νάϋλον σακούλα και να τα πάτε μια φορά στο εξάμηνο.

Ορισμένες εταιρίες που βρήκαμε στο διαδίκτυο και ασχολούνται με την ανακύκλωση είναι:

recyclink
foreverprint
ink for all
empties.gr
anakyklosis
printerland
e-supplies

Δεν υπάρχουν σχόλια: