Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Θέμα: Άρση κορεσμού οικιακών φωτοβολταϊκων στην Πελοπόννησο

 Απόλυτη επιβεβαίωση των δηλώσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την άρση του κορεσμού για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο, αποτελεί η χθεσινή (10/10/2012) ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία μπορούν πλέον να υποβάλλονται νέα αιτήματα και να εκδίδονται προσφορές σύνδεσης από τον διαχειριστή.
 «Επαναλαμβάνω ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ζήτημα αυτό το αντιμετωπίσαμε εξαρχής υπεύθυνα και ψύχραιμα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να υιοθετηθούν λύσεις ολοκληρωμένες και προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως είχαμε ανακοινώσει από τις 26 Σεπτεμβρίου 2012, κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τη ΡΑΕ, το ζήτημα αυτό είχε εξεταστεί διεξοδικά, η λύση του είχε δρομολογηθεί και ήταν πλέον θέμα χρόνου να βγει αυτή η απόφαση».
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την υποβολή δέσμης προτάσεων από τη ΡΑΕ στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου, για τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης διαδικασίας αδειοδότησης σε κορεσμένες περιοχές όπως η Πελοπόννησος, τονίζοντας ότι  «και αυτή η εξέλιξη υπήρξε προϊόν της συνάντησής μας με τη ΡΑΕ αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μας».
«Είναι πολιτική πεποίθηση και δέσμευσή μας η υιοθέτηση ολοκληρωμένων προσεγγίσεων για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η ενέργεια αποτελεί τομέα κατεξοχήν αναπτυξιακό, με δυναμική που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά θα παραμείνουμε προσηλωμένοι με συνέπεια και μεθοδικότητα στο στρατηγικό μας σχέδιο» σημείωσε τέλος ο Περιφερειάρχης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: