Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Περιβαλλοντική εκπαίδευση στη Βραυρώνα



Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ενημέρωσης επισκεπτών για σχολεία  και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών, καθώς και παρατήρηση πουλιών με τη διάθεση κατάλληλου εξοπλισμού (κιάλια, οδηγοί αναγνώρισης πουλιών) και τη συνοδεία έμπειρων μελών της Ορνιθολογικής υλοποιείται σε καθημερινή βάση στον υγρότοπο της Βραυρώνας, μέχρι και το τέλος Μαΐου.
Βρισκόμενη στα παράλια της Ανατολικής Αττικής, η προστατευόμενη περιοχή υγροτόπου Βραυρώνας έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό έχει παραμείνει αναλλοίωτος από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Η παρουσία του ποταμού Ερασίνου, ο κλειστός και ρηχός κόλπος που αναπτύσσεται στις εκβολές του, οι λόφοι που περιβάλλουν τον υγρότοπο και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που αναπτύσσονται γύρω του έχουν δημιουργήσει ένα πλούσιο οικοσύστημα, μοναδικό για την περιοχή των Μεσογείων. Ο Ναός της Αρτέμιδας, η ποικιλία των βιοτόπων και η πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής αποτελούν μερικούς από τους λόγους που κάνουν την επίσκεψη σε αυτήν ξεχωριστή.

Στην περιοχή έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 180 είδη πουλιών, περιλαμβανομένων σπάνιων και απειλούμενων ειδών όπως ο Σπιζαετός. Μέσα σε μια μικρή έκταση, μπορεί κανείς να παρατηρήσει πουλιά των υγροτόπων, πουλιά των αγροτικών εκτάσεων, αρπακτικά και πουλιά των φρυγανικών οικοσυστημάτων.
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: