Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Το έργο Plastic Ocean στην πλατεία Κοτζιά


Ο Δήμος Αθηναίων σας προσκαλεί στα εγκαίνια του «Plastic Ocean» που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Απριλίου ,στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοτζιά, με αφορμή την καθιέρωση του 2013 ως Διεθνές Ετος Συνεργασίας για το νερό από τον ΟΗΕ.
Η τέχνη και το περιβάλλον είναι δύο αλληλένδετα στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η τέχνη απεικονίζει το περιβάλλον και αυτό δίνει έμπνευση στην τέχνη.

Το διαδραστικό έργο Plastic Ocean, παρουσιάζεται από τις 27 Απριλίου έως τις 15 Μαίου με τη συμβολή της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή» και της εταιρίας Kärcher Hellas. Βασίστηκε σε μία ιδέα της Ιρλανδής χορεύτριας Margaret Donlon και υλοποιήθηκε από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Fred George ,στοχεύοντας στην αφύπνιση των πολιτών για τη ρύπανση των ωκεανών από το πλαστικό.
Αποτελείται από ένα υπερυψωμένο ξύλινο δάπεδο πάνω στο οποίο απεικονίζεται ένας παγκόσμιος χάρτης, επτά στήλες από πλεξιγκλάς που αντιπροσωπεύουν τις επτά θάλασσες και έναν πίνακα πληροφοριών με διάφορα στοιχεία για την υφιστάμενη περιβαλλοντική κατάσταση των ωκεανών. 
Σας περιμένουμε το Σάββατο 27 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κοτζιά. Να συμμετέχουμε όλοι μαζί ενεργά, γεμίζοντας με καπάκια από πλαστικά μπουκάλια τις στήλες του “Plastic Ocean” ,δίνοντας ο καθένας μας το δικό του οικολογικό στίγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: