Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Aephoria.net. Νέο πρόγραμμα για πράσινες επιχειρήσεις




To Aephoria.net ένα πρόγραμμα εκκίνησης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (startups) στον τομέα της πράσινης οικονομίας/ ανάπτυξης θα ανοίξει τις πύλες του, στις 14 Σεπτεμβρίου σε 10 ελληνικές startups οι οποίες θα δουλέψουν για 6 μήνες πάνω σε προϊόντα, υπηρεσίες και εφαρμογές με σημαντική περιβαλλοντική και κοινωνική αξία.
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία της περιβαντολλογικής ΜΚΟ Οργάνωση Γη που εκπροσωπεί ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, ενώ για την υλοποίησή του συνεργάζεται με τον κ. Νίκο Βερβερίδη από το ελculture, μια δημοφιλή πλατφόρμα για τον σύγχρονο πολιτισμό στην Ελλάδα και το υπό διαμόρφωση Ίδρυμα Κ2 για πάσχοντες από καρκίνο που εκπροσωπεί ο κ. Κωνσταντίνος Κορλέτης.
 
Επιπλέον, στις 21 -22 Σεπτεμβρίου το Aephoria.net διοργανώνει έναν ειδικό διαγωνισμό (Green CityHackathon) σε συνεργασία με το Loft2Work και την Agro-Know Technologies με στόχο την ανάδειξη της καλύτερης mobile εφαρμογής με θέμα το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Όποια ιδέα κατακτήσει το πρώτο βραβείο στο Green City Hackathon θα προστεθεί στην ομάδα των 10 φιναλίστ που θα στήσουν τη δική τους επιχείρηση στην “κοιτίδα” του Aephoria.net.
 
Οι επιλεχθείσες ιδέες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα
 
Εικοσιέξι (26) ομάδες με καινοτόμες ιδέες, παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο σε τέσσερις (4) επιτροπές που τις αξιολόγησαν σε μία ειδική βραδιά, που διοργάνωσε το πρόγραμμα Aephoria.net στο Κέντρο της Γης, στο Ίλιον, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013.
 
Οι ομάδες ύστερα από μία εντατική εκπαίδευση μίας εβδομάδας, (Seeding Camp), τόλμησαν παρουσία κριτών και κοινού να παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση και να διαγωνιστούν για τις 10 θέσεις του Aephoria.net Greenhouse.
 
Οι ομάδες που θα ενταχθούν στο Aephoria.net Greenhouse αρχίζοντας από 14 Σεπτεμβρίου είναι, σε τυχαία σειρά, οι εξής*:
 
- Daphnis & Chloe: Η Daphnis and Chloe είναι μια νεοϊδρυθείσα επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων. Αυτοφυή και καλλιεργούμενα αρωματικά φυτά απ’ όλη την Ελλάδα επιλέγονται με στόχο την διάθεση τους στο εξωτερικό.
 
- Ελληνικό Περιβόλι: Δημιουργία Θεματικού πάρκου με κέντρο το Ελληνικό περιβόλι με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.
 
- Ballast Water Treatment: Η ανάπτυξη συστήματος για τον καθαρισμό του έρματος πλοίων συμβάλλει αποφασιστικά στην εξάλειψη μικροοργανισμών οι οποίοι μεταφέρονται από λιμάνι σε λιμάνι κατά τις διαδικασίες ερματισμού και αφερματισμού. Οι μικροοργανισμοί αυτοί έχουν την τάση να διαταράσσουν το οικοσύστημα της περιοχής και να προκαλούν οικολογικές αλλαγές
 
- Πράσινα Βιοκαύσιμα: Η παραγωγή του biodiesel γίνεται με βιολογικούς άρα φιλικούς προς το περιβάλλον καταλύτες με προφανή οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία, τον άνθρωπο.
 
- Προϊόντα από Φύκια: Η ιδέα στηρίζεται στην παραγωγή διαφόρων καινοτόμων προϊόντων με πρώτη ύλη το φύκι και άλλα υλικά τα οποία έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.
 
- SCOOTe: Συνδυάζοντας την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης (ηλεκτροκίνητα scooter) με την πλατφόρμα του car sharing προσφέρεται μια φιλική προς το περιβάλλον λύση στο πρόβλημα της αστικής (και όχι μόνο) κινητικότητας.
 
- The Gaia Sisterhood: Με ρίζες στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και μια virtual ομάδα μαμάδων, γιαγιάδων και θείων (aka The Aunties) σαν κεντρικούς ήρωες του, το Gaia Sisterhood είναι ένα διεθνές, διαδραστικό, οικολογικό web media site που έχει στόχο να κάνει απλά και με χιούμορ κατανοητές μερικές συχνά ‘πολύπλοκα΄ ή ‘δύσκολα΄ παρουσιασμένες οικολογικές πραγματικότητες που πιθανά ‘φοβίζουν’ όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάλειψη φυσικών πόρων, και η υπερεντατική αλιεία. Στόχος του site αυτού είναι να παρουσιαστούν οι έννοιες αυτές με τρόπο που θα ενδυναμώσουν, θα εμπνεύσουν και θα συνδέσουν το κοινό μας προς ένα κίνημα θετικής αλλαγής πορείας προς ένα καλύτερο και βιώσιμο αύριο
 
- Beewise: Το beewise αφορά σ’ έναν εναλλακτικό και ευέλικτο τρόπο ενοικίασης που στηρίζεται στο γεγονός ότι από τη μια μεριά πολλοί πολίτες – κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης – αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, υποβαθμίζοντας τη ζωή τους ή φτάνοντας ακόμα και σε ακραία σημεία, και από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλά άδεια ή/και εγκαταλειμμένα σπίτια/κτίρια.
 
- H Flyfarms φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη βιομηχανική εγκατάσταση εκτροφής μυγών που ανακυκλώνουν απορρίμματα από ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι προνύμφες των μυγών, σε κατάλληλο στάδιο του βιοκύκλου τους, συλλέγονται, αποξηραίνονται ώστε να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για παραγωγή βιοκαυσίμων και ζωοτροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες
 
- Radiki.com: To ραδίκι», συνδυάζοντας την λαϊκή σοφία με την σύγχρονη τεχνολογία, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της βρώσιμης χλωρίδας που διασφαλίζει την μέγιστη ποιότητα των χόρτων που φτάνουν στο τραπέζι μας.
 
Τα κριτήρια αξιολόγησης σε πρώτο στάδιο αφορούσαν την συμβολή της επιχειρηματικής ιδέας στην βιώσιμη ανάπτυξη, δηλαδή συνυπολογίζοντας την κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση, η καινοτομία και η διείσδυση στην αγορά (Market potential).
 
 
Πώς να συμμετάσχεις
 
- Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής με την περιγραφή της ιδέας σου και της ομάδας που θα συμμετάσχει στο Green City Hackathon μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου
- Αν η ιδέα της ομάδας σου επιλεγεί στις πέντε που θα διαγωνιστούν στο Green City Hackathon, προετοιμάσου καλά στις τεχνολογίες και τα δεδομένα στα οποία θα χρειαστεί να βασιστείς, με τη βοήθεια της Agro-Know Technologies
- Λάβε μέρος με την ομάδα σου στο Green City Hackathon που θα διοργανωθεί στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου και παρουσίασε το mobile app demo της ομάδας σου, αλλά και τις ιδέες σου για το business plan που θα πείσει τους επενδυτές, με τους οποίους θα σε φέρει σε επαφή το Aephoria.net, να σε χρηματοδοτήσουν.
πηγή
bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: