Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Συλλήψεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Tρεις επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών...
όπου ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκε μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησε στους χώρους των εταιρειών των τριών επιχειρηματιών κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας, υπαλλήλων της ΔΟΥ, της Πολεοδομίας, της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στις μάντρες διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων που διατηρούν οι τρεις επιχειρηματίες, δύο άνδρες ηλικίας 30 ετών και 37 ετών και μια γυναίκα 44 ετών, βρέθηκαν αποθηκευμένοι χωρίς την άδεια της αρμόδιας αρχής συνολικά 2.592 μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων, των οποίων τα υγρά χύνονταν στο έδαφος μολύνοντας και τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις επιχειρηματίες και παράλληλα προχώρησαν στην κατάσχεση των μπαταριών, οι οποίες θα σταλούν στον Συλλέκτη Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. Α.Ε.).


Δεν υπάρχουν σχόλια: