Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σύγχρονος δημοτικός λαχανόκηπος στη Θεσσαλονίκη

 

Κάλεσμα για νέες αιτήσεις συμμετοχής στον Δημοτικό Λαχανόκηπο για τους  πολίτες που αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν αγροτική ιδιοκτησία ή άλλη καλλιεργήσιµη έκταση γης κοντά στην περιοχή όπου κατοικούν, προκειμένου να ενταχθούν στη δομή απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο  πλαίσιο του προγράμματος «ΑΡΣΙΣ – Κοινωνικές ∆οµές  Άµεσης Αντιµετώπισης της Φτώχειας στο ∆ήµο Θεσσαλονίκης».
Το πρόγραμμα που είναι συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό κράτος, αφορά στον  Δημοτικό Λαχανόκηπο, συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων, που βρίσκεται σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης.
Οι εργασίες προετοιμασίας στο χώρο του δημοτικού Λαχανόκηπου, συνεχίζονται για την καλλιεργητική περίοδο του Μαρτίου-Απριλίου.
Στους δικαιούχους θα παραχωρηθεί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, η χρήση των κηπαρίων για βιολογική καλλιέργεια λαχανικών με δική τους φροντίδα και καθημερινή καθοδήγηση και υποστήριξη γεωπόνου.
Η λειτουργία της δομής περιλαμβάνει τη διανομή αρδευόμενης έκτασης 50 τ.μ. σε κάθε δικαιούχο, την παροχή σπόρων και καλλιεργητικών εργαλείων για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών, με απώτερο σκοπό την κάλυψη μέρους των αναγκών σίτισης του. Οι δικαιούχοι συνολικά συνεισφέρουν παράλληλα στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Παροχής Συσσιτίου, μέσα από διαδικασίες συλλογικής καλλιέργειας.
Οι αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παραλαμβάνονται από την αρμόδια κοινωνικό λειτουργό, στα γραφεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΡΣΙΣ», (Πτολεµαίων 35 µε Συγγρού, 2ος όροφος), τις ώρες 11:00 έως 17:00, καθημερινά, από Δευτέρα ως Παρασκευή, μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των δικαιούχων. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310 526 150.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
-Εκκαθαριστικό ή υπεύθυνη δήλωση για µη υποβολή φορολογικής δήλωσης.
-Αποδεικτικό µόνιµης κατοικίας (απόδειξη ∆ΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ κτλ) ή φωτοτυπία μισθωτηρίου συµβολαίου – αν δεν υπάρχει λογαριασµός στο όνοµα του/της ενδιαφεροµένου/ης.
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
-Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).
-Γνωμάτευση γιατρού εφ’ όσον υπάρχουν προβλήματα υγείας.
-Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή βεβαίωση οικείου Υποθηκοφυλακείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: