Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ημερίδα για την πρόληψη των αποβλήτων


Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 διοργανώνεται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα) Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη Παραγωγής Αποβλήτων: Δυνατότητες και περιορισμοί στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης – μαθήματα από το έργο LIFE+ “WASP-Tool».
Η πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων, μαζί με την ανακύκλωση, αποτελούν καίριους συντελεστές ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων. Σε πολλές προηγμένες χώρες, η έμφαση των συστημάτων διαχείρισης μετατοπίζεται από τη διαχείριση των αποβλήτων στη διαχείριση των πόρων, καθώς τα απόβλητα περιέχουν υλικά που μπορούν να υποκαταστήσουν όλο και σπανιότερες πρώτες ύλες.
Αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει μόνο τον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων αλλά συνολικά τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε αγαθά. Η Ημερίδα αυτή εξετάζει τις τελευταίες εξελίξεις, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στον τομέα της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων καθώς και τις σχετικές προκλήσεις και προοπτικές.
Στην Ημερίδα θα μιλήσουν εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που έχουν πρωτοπορήσει στον τομέα αυτό, καθώς και εξειδικευμένοι επιστήμονες από Πανεπιστήμια και μελετητικές εταιρείες, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: