Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τα παιδιά συναντούν τα πουλιά στο Πάρκο Τρίτση


Κάτι νέο ξεκινά στο Πάρκο «Α.Τρίτσης»! Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εγκαινιάζει ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά συναντούν τα πουλιά μέσα από ένα ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο των πουλιών με όχημα το παιχνίδι, τις εικαστικές δράσεις και φυσικά την εξερεύνηση. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο «Παλιό Οινοποιείο», κάθε Κυριακή από τις 11:30 έως τις 12:45 και απευθύνονται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.
Ο πρώτος κύκλος με τίτλο «Στον κόσμο των πουλιών» ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει τέσσερις συναντήσεις.
Αναλυτικότερα:
-Κυριακή 30 Νοεμβρίου: «Ζουν ανάμεσα μας». Μια πρώτη γνωριμία με τα βασικά χαρακτηριστικά των πουλιών και τις διαφορετικές ομάδες τους. Τι έχουν τα πουλιά που δεν έχουν τα άλλα ζώα; Σε τι διαφέρει ένα αρπακτικό από ένα υδρόβιο; Τα παρυδάτια πουλιά πως τα ξεχωρίζουμε;
-Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Birdwatching για παιδιά. Τα παιδιά περιηγούνται στο Πάρκο και παρατηρούν διαφορετικά είδη πουλιών που κατοικούν σε αυτό.
-Κυριακή 14 Δεκεμβρίου: «Τιτιβίσματα». Τα πουλιά χρησιμοποιούν διαφορετική φωνή ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκονται. Μια καρακάξα σημάνει συναγερμό, μια δεκοχτούρα φλυαρεί, ένας μελισσοφάγος τραγουδά με τους φίλους του και ένα σταβλοχελίδονο συναντά ένα αρπακτικό. Σε αυτή τη συνάντηση τα παιδιά μαθαίνουν να διακρίνουν αρκετές από τις διαφορετικές φωνές πουλιών.
-Κυριακή 21 Δεκεμβρίου: «Την ευτυχία που θα βρεις». Ποιες είναι οι βασικές ανάγκες των πουλιών; Μήπως τελικά μοιάζουν με τις δικές μας; Πόσο δυσκολεύονται να τις καλύψουν; Στη συνάντηση βρίσκουμε τις απαντήσεις μαζί με τα παιδιά!
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 210-2316977 και park@ornithologiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: