Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Νεαρές φώκιες σε ακτές της Σιθωνίας

Το νεογέννητο φωκάκι που λιάζεται στις ακτές της Σιθωνίας
Ένα θέαμα που προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα συμπάθειας και γλυκύτητας αντίκρυσαν όσοι βρέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στις ακτές της Σιθωνίας στη Χαλκιδική: ένα νεογέννητο φωκάκι!
Η μικρή φώκια που βγαίνει και λιάζεται και ξεκουράζεται στη Σιθωνία είναι μόλις λίγων εβδομάδων.
Για πρώτη φορά οι επιστήμονες της MOm /Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, έχουν αναφορά από το Λιμεναρχείο για μια νεογέννητη φώκια στην περιοχή, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την αύξηση του πληθυσμού στη Χαλκιδική.
Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες της MOm, το μωρό είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ από τις κινήσεις του φαίνεται πως η μητέρα του βρίσκεται κοντά και το παρακολουθεί.
Η εμφάνιση της μικρής φώκιας είναι καλά νέα για τους ειδικούς αφού δείχνουν ότι γίνεται αναπαραγωγή του είδους στην περιοχή και αν δεν υπάρξουν οχλήσεις, ο πληθυσμός μπορεί να αυξηθεί.
Η MOm συμβουλεύει τον κόσμο να μην πλησιάζει το ζώο, ούτε να αφήνει κατοικίδια να το προσεγγίζουν, να μην το βρέχουν και να μην προσπαθούν να το ξαναβάλουν στη θάλασσα γιατί δεν έχει ξεβραστεί αλλά έχει επιλέξει μόνο του να βγει στην ακτή για να στεγνώσει και να κοιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: