Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Έναρξη επιβολής Τέλους Τοξικότητας στο κέντρο του Λονδίνου.

Air pollution hangs over London. Legal pollution limits are regularly exceeded in the capital. Photograph: Nick Ansell/PA

Την Δευτέρα 23η Οκτωβρίου 2017, τέθηκε σε εφαρμογή το νέο ημερήσιο τέλος εισόδου (Toxicity charge) στο κέντρο του Λονδίνου. Το T-charge στοιχίζει 10 λίρες και πλέον επιβάλλεται σε όλους τους οδηγούς βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων τεχνολογίας Euro 3 ή προηγούμενης, δηλαδή προ του 2006, που επιθυμούν να εισέλθουν στο κέντρο του Λονδίνου, τις εργάσιμες μέρες (7 πμ ως 6 μμ). Μία αποφασιστική κίνηση από το δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan για την καταπολέμηση της ρύπανσης, αλλά και των επιπτώσεων της. Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος ανέφερε:
PUTNEY, ENGLAND - JANUARY 10:  Traffic fills Putney High Street on January 10, 2013 in Putney, England. Local media are reporting environmental campaigners claims that levels of traffic pollutants, mostly nitrogen dioxide, have breached upper safe limits in the busy street in south west London.  (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images) ORG XMIT: 159393321
Περίπου 9.000 πρόωροι θάνατοι υπολογίζονται ετησίως στο Λονδίνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ 438 σχολεία στο κέντρο του Λονδίνου βρίσκονται σε περιοχές που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια ποιότητας αέρα.
«Ο αέρας που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας είναι πολύτιμος» τόνισε σε περαιτέρω δηλώσεις ο Δήμαρχος του Λονδίνου και επεσήμανε την αύξηση της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της ρύπανσης στα επόμενα 5 χρόνια με ένα ποσό που θα αγγίζει τα 875 εκατομμύρια λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: