Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Προγραμμα WWF Προπονήσου-Π.ΕΞ.Ε- Κέρδισε



Μόλις ένας μήνας απέμεινε για τη λήξη του πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας (Π.ΕΞ.Ε) που διεξάγεται από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, υπό την αιγίδα του Intelligent Energy Europe και με την υποστήριξη της Eurobank EFG ως Εθνικού Χορηγού. Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του εθνικού Πρωταθλητή το WWF Ελλάς δημιούργησε μια πρωτότυπη εφαρμογή στο Facebook με το σύνθημα «Προπονήσου – Π.ΕΞ.Ε – Κέρδισε».

Η νέα αυτή διαδικτυακή εφαρμογή (http://on.fb.me/pexe) δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να τεστάρει τις δεξιότητές του στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ο επισκέπτης που θα κάνει “like” στη συγκεκριμένη σελίδα καλείται συμβολικά να «προπονηθεί» για το Π.ΕΞ.Ε., απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν μικρά μυστικά εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι του. Με απλό και συγχρόνως χιουμοριστικό τρόπο «εξασκείται» σε δράσεις μείωσης του ενεργειακού του αποτυπώματος. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δίνει, λαμβάνει μια αναλυτική αξιολόγηση της ενεργειακής του κατανάλωσης και καταγράφεται το ποσό των χρημάτων που εξοικονόμησε. Τέλος, καλείται να παίξει στο διαγωνισμό και να κερδίσει ακόμα περισσότερα χρήματα.


«Ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή είναι ακριβώς για να δείξουμε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες. Είναι τόσο απλή όσο και ένα παιχνίδι στο Facebook. Αρκεί να υπάρχει η διάθεση να αλλάξουμε μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες», σημειώνει ο Μιχάλης Προδρόμου, Συνεργάτης σε θέματα κλιματικής αλλαγής και ενέργειας στο WWF Ελλάς.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Π.ΕΞ.Ε. που ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2012. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.100 νοικοκυριά από την Ελλάδα έχουν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, ενώ η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση σε συμμετοχές και σε ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας μεταξύ των 11 ευρωπαϊκών χωρών. Υπενθυμίζεται ότι ο παίκτης που θα καταγράψει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας στο νοικοκυριό του θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο €1.000, δωρεάν ενεργειακή επιθεώρηση στο σπίτι του, αλλά και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για τη βράβευση του εθνικού Πρωταθλητή. Οι δύο επόμενοι θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο €500 και δωρεάν ενεργειακή επιθεώρηση, ενώ οι αμέσως επόμενοι 50 συμμετέχοντες από έναν ενεργειακό μετρητή.

Το Π.ΕΞ.Ε. αποτελεί το συμμετοχικό πυλώνα της εκστρατείας «Εco2nomy: Μειώνουμε τα έξοδά μας προστατεύοντας το περιβάλλον» (www.wwf.gr/economy) που υλοποιείται από το WWF Ελλάς με αποκλειστικό χορηγό την Eurobank EFG.





Δείτε εδώ το τηλεοπτικό σποτ του Π.ΕΞ.Ε.
Ακούστε εδώ το ραδιοφωνικό σποτ του Π.ΕΞ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: