Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δράσεις στο Οικολογικό πάρκο του Νέου Ψυχικού


Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού και η   Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης – Ψυχικού - ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. – αναβαθμίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του θαυμάσιου Οικολογικού Πάρκου του Νέου Ψυχικού.

 Μετά από συνεννοήσεις που κράτησαν 10 μήνες, ξεκίνησε μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα συνεργασία με 5 διαφορετικές περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα στα σχολεία που θα επισκέπτονται το πάρκο με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών.

Το εύρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι μεγάλο και απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας  Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου Δημοτικού, Γυμνάσιου, Λυκείου αλλά και σε  ενήλικες.

Η κάθε περιβαλλοντική οργάνωση από αυτές που συνεργάζονται μαζί μας θα παρουσιάζει το πρόγραμμα της μία μέρα την εβδομάδα  την ίδια κάθε φορά. Οι οργανώσεις  θα παρουσιάζουν  διαφορετικά θέματα ώστε να μπορεί μία τάξη να παρακολουθήσει περισσότερες από μια παρουσιάσεις.

 Δευτέρα :    Ε.Ε.Π.Φ.  Ελληνική Εταιρία Προστασίας Φύσης
Τρίτη:          WWF Ελλάς
Τετάρτη :     Κ.Ε.Α.Ν Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων 
Πέμπτη:        ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ                                               
ΠαρασκευήΕΛΙΞ 

Για κρατήσεις ημερομηνιών και λοιπές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο, θα γίνονται από τη Γραμματεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. κα Ράνια Καραβά, τηλ. 210 6834550.

Δεν υπάρχουν σχόλια: