Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ανθοκομική έκθεση δήμου Αθηναίων

 Με το μήνυμα: «Επιστροφή στην πόλη μας» η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Αθηναίων ανοίγει και φέτος τις πύλες της, ,ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση.
Η Ανθοκομική Έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Φυτωριούχους Αττικής, αποτελεί έναν καθιερωμένο θεσμό της πόλης μας, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές, περισσότερα από 600 είδη λουλουδιών και φυτών, από Έλληνες παραγωγούς και να συμμετάσχουν στις μουσικές εκδηλώσεις.
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ,το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 12.00 μ.μ. Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 21 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πλατεία Κοτζιά) και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 09.00 έως τις 21.00, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

«Η Ανθοκομική Έκθεση αποτελεί παράδοση για την πόλη μας, αφού προσφέρει στους επισκέπτες της ,τη δυνατότητα να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητα, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη μοναδικότητα των λουλουδιών» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Άγγελος Αντωνόπουλος.
Ο κύριος Αντωνόπουλος εξήρε την προθυμία με την οποία οι παραγωγοί ανταποκρίνονται, προσφέροντας ελληνικά λουλούδια και φυτά και επισήμανε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να στηρίζει την Έκθεση, με την άριστη πάντα συνεργασία ,που έχει με τον Συνεταιρισμό.
 
Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου: 1200 μ.μ
Εγκαίνια από το Δήμαρχο Αθηναίων. Την εκδήλωση  θα πλαισιώσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου Αθηναίων ,ώρα 11.30 -12.00
και
η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων,12.00-13.00 ,υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή.
Τέσσερις ξυλοπόδαροι θα μοιράζουν στους επισκέπτες λουλούδια

Σάββατο 13 Οκτωβρίου: 14.00-15.00
Συναυλία του Μάριου Στρόφαλη –Παροδοσιακό αργεντίνικο tango
Μάριος Στρόφαλης –ακκορντεόν
Κώστας Βλαχόπουλος –χρωματική φυσαρμόνικα
Χορεύουν: Κώστας –Δανάη (ομάδα tango BAILE DE BARIO )

Σάββατο 20 Οκτωβρίου : 14.00-15.00
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων (έντεχνο –λαικό), σε διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Χαλκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: