Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Μολυσμένα τρόφιμα από φυτοφάρμακα στην Ιαπωνία


Την υποψία ότι κατεψυγμένα τρόφιμα αλυσίδας σούπερ μάρκετ είναι μολυσμένα με φυτοφάρμακο διερευνά η ιαπωνική αστυνομία.
Μάλιστα, περισσότερα από 350 άτομα σε αρκετές περιφέρειες της Ιαπωνίας διαμαρτυρήθηκαν για προβλήματα υγείας μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων.
Σύμφωνα με το Kyodo News, ορισμένοι από τους καταγγέλλοντες πολίτες φέρεται να έχουν συμπτώματα διάρροιας, εμετού, πόνους στο στομάχι και άλλες διαταραχές, αφού πρώτα κατανάλωσαν τα προϊόντα, τα οποία πλέον είναι στη διαδικασία της ανάκλησης.
Οι αρχές διερευνούν εάν ένα συγκεκριμένο φυτοφάρμακο-εντομοκτόνο, το μαλαθείο, είναι η βασική αιτία για τα συμπτώματα των πολιτών.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, η εταιρεία Aqli Foods Co, θυγατρική της μεγάλης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ τροφίμωνMaruha NICHIRO Holdings Inc, ανακοίνωσε ότι μερικά από τα κατεψυγμένα τρόφιμα της ήταν μολυσμένα με το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο.
Η εταιρεία είχε προβεί σε ατυχή ανακοίνωση στις 29 Δεκεμβρίου αναφέροντας ότι ένα παιδί πρέπει να καταναλώσει 60 καλαμποκένιες κροκέτες για να προσβληθεί από το μαλαθείο για να ανακαλέσει δύο μέρες αργότερα.
Η ποσότητα των μολυσμένων προϊόντων είναι σημαντικά μεγάλη καθώς υπολογίζεται σε περίπου 6,4 εκατομμύρια μολυσμένα κατεψυγμένα τρόφιμα εκ των οποίων τα περισσότερα ανακλήθηκαν, αλλά και πάλι το 17% των συσκευασιών έχει ανακτηθεί στα ράφια.
Η αστυνομία πλέον διενεργεί έρευνα για να διαπιστώσει πώς το φυτοφάρμακο μόλυνε τα ύποπτα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: