Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

"Μαζεύουν" τα αδέσποτα σκυλιά στο Βόλο


Προπηλακισμούς και βία εναντίον φιλόζωων πολιτών από ανθρώπους που δρουν κατόπιν εντολής του δημάρχου της πόλης, Αχιλλέα Μπέου καταγγέλλει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το απόγευμα της Κυριακής 19 Οκτωβρίου συνεργεία του Δήμου συγκέντρωσαν άγνωστο αριθμό σκυλιών από το πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου για να τα μεταφέρουν είτε στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Κυνοκομείο είτε σε νέο ακατάλληλο και μη αδειοδοτημένο περιφραγμένο χώρο στα ορεινά εκτός της πόλης.
Φιλόζωοι καταγγέλουν ότι κάποια σκυλιά κακοποιήθηκαν από τους υπαλλήλους του δήμου μέχρι να καταφέρουν να τα αιχμαλωτίσουν.
Η ΠΦΠΟ καταγγέλλει ότι οι άνθρωποι του Αχιλλέα Μπέου που επιτελούσαν ρόλο “μπόγια” στην Ελλάδα του 2014 επιτέθηκαν σε νεαρούς που προσπάθησαν να αναστείλουν την παράνομη δράση τους ενάντια στα αδέσποτα και επισημαίνει ότι τα ζώα είναι χρόνια προσαρμοσμένα και επανενταγμένα στο περιβάλλον του πάρκου .
Μάλιστα στις αντιρρήσεις των φιλόζωων οι άνθρωποι του  Αχιλλέα Μπέου απαντούσαν «αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλιώς πάρτε τα σπίτια σας».
Η περισυλλογή πραγματοποιείται βάσει του άρθρου 9 του 4039/12 με συγκεκριμένες προδιαγραφές από συγκεκριμένους υπαλλήλους και για συγκεκριμένο σκοπό μετά από απόφαση της πενταμελους επιτροπής του Δήμου.
Η ΠΦΠΟ επισημαίνει ότι “ο εγκλεισμός τους σε χώρους δασικούς χωρίς υποδομές ενδιαιτήματος, χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες και χωρίς –τελικά- προσωπικό για την περίθαλψη και τη φροντίδα τους αποτελεί παρανομία της δημοτικής αρχής, ενώ έχει υποβάλλει μήνυση κατά του “μπόγια” και κατά  παντός υπευθύνου.
Καλεί τέλος κάθε αρμόδιο φορέα “να σταματήσει την παράνομη δράση του Δημάρχου Βόλου, καταδεικνύοντας σε όλους τους  Έλληνες πολίτες ότι επιτέλους είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και όχι ένα κράτος στο έλεος του κάθε έκνομου ‘Ηγέτη’“, όπως τον αποκαλεί.
Σημειώνεται ότι η νομοθεσία προβλέπει μόνο την προσωρινή διαμονή των σκυλιών σε αδειοδοτημένα καταφύγια και αυτό μόνο για να στειρωθούν, να εμβολιαστούν ή να γιατρευτούν αν είναι άρρωστα, ενώ στη συνέχεια επιβάλλεται η επανατοποθέτηση τους αν δεν υιοθετηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: