
Τι θα χρειαστούμε:
Πορτοκάλια (ή γκρέϊπ-φρουτ)
Μαχαίρι που να κόβει καλά Οδοντογλυφίδες (προτιμάμε όμως μικρά πηρουνάκια)
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση. Βάζουμε το ένα κομμάτι με το ζουμερό μέρος προς τα κάτω και κόβουμε παράλληλα την μια άκρη όπως και στη φωτογραφία μας. Έπειτα το γυρνάμε ανάποδα και κόβουμε προσεκτικά το ζουμερό μέρος από μέσα αφήνοντας μόνο το σκληρό κομμάτι του πορτοκαλιού και δημιουργώντας έτσι το «πιατάκι» μας. Γυρίζουμε από την καλή τώρα το καινούριο πιατάκι μας. Παίρνουμε το ζουμερό κομμάτι του πορτοκαλιού μας που έχουμε ξεχωρίσει και το χωρίζουμε σε τέσσερα ισομερή κομμάτια έτσι ώστε να τα ξαναβάλου

Δεν ξεχνάμε πως μπορούμε να δοκιμάσουμε το ίδιο και με γκρεϊπ-φρουτ στα οποία θα προσθέσουμε ένα γλυκό κερασάκι στη μέση για έξτρα χρώμα! Τώρα τα Χριστούγεννα μπορούμε να καρφώσουμε επάνω μπιλάκια από γαρύφαλο ή ακόμα και να τα πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα! Τα πορτοκαλένια μπωλάκια μας θα φαίνονται υπέροχα σαν επιπλέον μυρωδάτη Χριστυγεννιάτικη διακόσμηση στο τραπέζι ή ακόμα πιο υπέροχα σε μια πιατέλα φρούτων!
Καλή Όρεξη!
Πηγή/Φώτος: www.instructables.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου