Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Παραλίες 15 λεπτά από την Αθήνα και δωρεάν


Την περίοδο που το θερμόμετρο παίρνει την ανηφόρα καλό είναι να σκεφτούμε και να θυμηθούμε που υπάρχουν παραλίες με μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Σας παρουσιάζουμε τις πιο κοντινές ενώ υπάρχουν και άλλες σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

1. ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ:  Σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από το κέντρο του Πειραιά βρίσκεται μία από τις πιο παραδοσιακές παραλίες της πόλης. Λόγω του ότι βρίσκεται μέσα στην πόλη, όμως, δυσκολεύει αφάνταστα όσους πάνε για μπάνιο με το αυτοκίνητό τους αφού το πάρκινγκ είναι μεγάλο πρόβλημα. Η παραλία βρίσκεται αμέσως μετά το λιμάνι της Καστέλλας και λίγο πριν από τον Ναυτικό Ομιλο.


2. ΕΔΕΜ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: Η μεγάλη αμμουδιά του Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται λίγο μετά την παραλία του Φλοίσβου. Το όνομά της προέρχεται από το κέντρο που βρίσκεται στην αρχή της. Μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα με το τραμ και να κατεβείτε στον σταθμό Εδέμ που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παραλίας.


3. ΠΛΑΖ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ: Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν μία από τις πολλές οργανωμένες πλαζ του παραλιακού μετώπου. Μετατράπηκε, ωστόσο, από τον πρώην Δήμο Ελληνικού σε έναν χώρο που ο κόσμος μπορεί να κάνει μπάνιο δωρεάν και παράλληλα να απολαμβάνει υπηρεσίες που λίγο μακρύτερα θα πλήρωνε πολύ ακριβά. Η είσοδός της βρίσκεται στην πεζογέφυρα της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο.


4. ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ:  Για παραλία που βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας, η μηδενική, σε κάποια σημεία, αξιοποίησή της προκαλεί έκπληξη. Για να φτάσετε εκεί κατευθύνεστε μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος προς το Σούνιο και ακολουθείτε την πινακίδα "Παραλία Γλυφάδας". Χρειάζεται προσοχή, όμως, γιατί η πινακίδα αυτή βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο πριν φτάσετε στην πόλη της Γλυφάδας.


5. ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΒΟΥΡΙ:  Με μία θαυμάσια αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος, η παραλία έχει πολύ κόσμο ακόμα και τις καθημερινές. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Οδηγείτε στη λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση το Σούνιο, ακολουθείτε την πρώτη πινακίδα για Καβούρι και μπαίνετε στην οδό Ηλιου. Η παραλία βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου.


6. ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΙ:  Λίγο μετά τον Αγιο Νικόλαο, το Μεγάλο Καβούρι είναι άλλη μία όμορφη παραλία με αρκετό ελεύθερο χώρο για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο χωρίς να πληρώσουν για ξαπλώστρες και ομπρέλες. Προσπεράστε τον Αγιο Νικόλαο και συνεχίστε κατά μήκος της ακτής μέχρι να τη συναντήσετε.


7. ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΜΠΑΡΔΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ:   Η είσοδος για την παραλία βρίσκεται λίγο μετά το 33ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου. Πρόκειται για μία εξαιρετική παραλία, σε έναν κόλπο που την προστατεύει από τα κύματα. Είναι, επίσης, μεγάλη σε μήκος και πολύ άνετη.


8. ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ:  Στο 36ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου, ο Αγιος Δημήτριος είναι μία στενή παραλία, η οποία, ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν θέλουν να κάνουν ηλιοθεραπεία να καθίσουν στη σκιά, αφού, σε απόσταση λίγων μέτρων από το κύμα, έχουν φυτευτεί αρκετά πεύκα. Κάποιοι μικροί φοίνικες που έχουν φυτευτεί δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο από την αίσθηση του "εξωτικού".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορειτε να βαλετε και χαρτη με τις σημαιες για τις καθαρές παραλίες ;

Γιωργος Κεραμιτζόγλου είπε...

Έχουμε λάβει την αναφαρά. Θα ετοιμάσουμε χάρτη και θα τον δημοσιεύσουμε.