Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Λεμονάκι μυρωδάτο και διώχνουμε τα μυρμήγκια



Λάβαμε από ένα φιλικό μπλοκ έξυπνες συμβουλές για να έχουμε μακρυά τα μυρμήγκια από το σπίτι μας.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτά τα "χαριτωμένα" και εργατικά ζωύφια, χωρίς να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα, μπορείτε να καταφύγετε στις μεθόδους των παππούδων μας, που ήταν αποτελεσματικές ( και προέρχονται από μακροχρόνιες παρατηρήσεις ).
Στα μυρμήγκια δεν αρέσει η μυρωδιά της καμφοράς, των φύλλων της ντοματιάς, της ναφθαλίνης του λεμονιού, της νικοτίνης το, κατακάθι του καφέ και άλλα.
1.Βάζετε μικρή ποσότητα από ένα από τα παραπάνω είδη στα σημεία που περνάνε ή στα σημεία που θέλετε να προστατεύσετε.
2.Κόψτε σε κομματάκια ένα πούρο- όχι αρωματικό- αφήστε το 24 ώρες σε λίγο νερό και μετά ραντίστε.
3.Αν μπαίνουν στο ντουλάπι που έχετε τρόφιμα, κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και αφήστε το μέσα. Αλλάξτε το κάθε 2-3 μέρες.

4.Για να προφυλάξετε το βάζο με τη ζάχαρη, το μέλι, τη μαρμελάδα, ακουμπήστε το σε ένα βαθύ πιάτο και γεμίστε το πιάτο με νερό.
5.Για να προστατέψετε το εξοχικό σας σπίτι από τα μυρμήγκια ανακατέψτε 1 μέρος ζάχαρη 2 μέρη σόδα φαγητού και ραντίστε γύρω από το σπίτι.
6.Αν συνηθίζουν να κάνουν βόλτες στο πάτωμα της κουζίνας σφουγγαρίστε με άφθονο λεμόνι στο νερό. Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να περάσετε και τον πάγκο της κουζίνας.

Φυσικοί Τρόποι καταπολέμησης
1.Βότανα: Υπάρχουν μερικά βότανα τα οποία δεν τα αγαπάνε τα μυρμήγκια, μπορούμε λοιπόν να τα χρησιμοποιήσουμε για να τα διώξουμε. Η χρήση αυτών μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους (να φυτέψουμε τα βότανα, να χρησιμοποιήσουμε ξερά φύλλα, να χρησιμοποιήσουμε αιθέρια έλαια...) και τα βάζουμε στα σημεία τα οποία υπάρχει πρόβλημα. Τέτοια βότανα είναι κυρίως η Λεβάντα αλλά και η Ρίγανη και η Κανέλα!

2.Ξύδι: Το ξύδι αποτελεί φυσικό "μυρμηγκοαπωθητικό". Μπορείτε λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε για να διώξετε τα έντομα απλώνοντας το με ένα πανί σε προβληματικά σημεία!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: