Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πανόραμα οικολογικού κινηματογράφου


Συνεχίζεται, για δεύτερη Τετάρτη, το 10ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού – από τις 18:00-23:00 (στο ισόγειο του κτηρίου της ΕΛΛΕΤ, οδός Τριπόδων 28 στην Πλάκα) – με σημαντικά ντοκυμαντέρ από το Κιργιστάν, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ελλάδα που θίγουν σημαντικά θέματα περιβάλλοντος, όπως: πιθανές εναλλακτικές μπροστά στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής / η απορρόφηση του παραδοσιακού νομαδικού τρόπου ζωής από τον μοντέρνο πολιτισμό / επιπτώσεις των λιγνιτωρυχείων στο φυσικό περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων / οι υγρότοποι της Μεσογείου, κ.α.
Μαζί μας θα είναι εκπρόσωποι της MedWet οι οποίοι θα προλογίσουν την ταινία “Συνάντηση Δύο Νησιών”.
To 10ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, και της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, και σε συνεργασία με την MedWet, τη WWF Ελλάς και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ.




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 6 Μαρτίου
18:00
Nomadic, 2011
Moldoseit Mambetakunov – Artykpai Suiundukov/ Κιργιστάν, 26’
Ο παραδοσιακός νομαδικός τρόπος ζωής αρχίζει να απορροφάται από τον μοντέρνο πολιτισμό. Οι νομάδες μετακινούνται στα βουνά και διασκορπίζονται πάνω στο ανέγγιχτο χιόνι. Νοσταλγικό ταξίδι σ’ ένα άγριο αλλά και πανέμορφο κόσμο που μας αποχαιρετά.
18.30
A Few Brave People, 2011
Rüya Arzu Köksal/ Τουρκία, 87’
Ο αγώνας των κατοίκων της Μαύρης Θάλασσας να διασώσουν τα ποτάμια τους (και τον βιοπορισμό τους) από μακροχρόνιες ενοικιάσεις σε ιδιωτικές εταιρείες. Μια χούφτα γενναίοι άνθρωποι αγωνίζονται όχι μόνο για το δικό τους καλό αλλά και τις γενιές που θα ακολουθήσουν.
20.00
Συνάντηση δυο Νησιών, 2011
MedWet – Χριστόφορος Γεωργούτσος/ Ελλάδα, 14’
Μαθητές από γυμνάσιο της Κορσικής έρχονται στην Βραυρώνα Αττικής και στην Αίγινα για να γνωρίσουν από κοντά τις λειτουργίες των άγνωστων μικρών υγροτόπων μαζί με τα παιδιά της περιβαλλοντικής ομάδας από το τοπικό γυμνάσιο του νησιού.
20.25



Απαλλοτρίωση, 2012
Μάνος Παπαδάκης/ Ελλάδα, 107’
Σε έκταση 100.000 στρεμμάτων, στη Δ. Μακεδονία αναπτύσσονται τα λιγνιτορυχεία της ΔΕΗ που τροφοδοτούν με το “εθνικό μας καύσιμο” τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της. 3.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκδιωχθεί από τα σπίτια τους, ενώ ήρθε η σειρά για άλλους 10.000. Η ΔΕΗ απαντά πως δεν γίνεται αλλιώς.
22.15
The 11nth Ηour, 2007
Nadia Connors – Leila Conners Peterson/ ΗΠΑ, 81’
Η ταινία με παρουσιαστή τον Leonardo DiCaprio, διαπραγματεύεται το θέμα της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο και προτείνει νέους εναλλακτικούς δρόμους για έγκαιρη αλλαγή πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: