Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ας γνωρίσουμε τη βιοαιθανόλη που χρησιμοποιούμε στα τζάκια


ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ (BIOETHANOL): Η βιοαιθανόλη είναι ένα οικολογικό καύσιμο που παράγεται από προϊόντα γεωργικής καλλιέργειας, πρόκειται για μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας με πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση και ελάχιστο ποσοστό CO2 κατά την καύση.
Η βιοαιθανόλη παράγεται κυρίως από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης. Μπορεί επίσης να συντεθεί βιομηχανικά από την χημική αντίδραση του αιθυλενίου με ατμό.
Οι κύριες πηγές ζάχαρης που απαιτούνται για την παραγωγή αιθανόλης προέρχονται από ενεργειακές καλλιέργειες, δηλαδη από καλλιέργειες που αναπτύσσονται ειδικά για ενεργειακούς σκοπούς. Οι καλλιέργειες αυτές μπορεί να είναι το σόργο, τα τεύτλα, το καλαμπόκι, το σιτάρι, το κριθάρι, τα άχυρα, το ξύλο ιτιάς και άλλων δέντρων, το πριονίδι, ο μίσχανθος, η αγριαγκινάρα, τα σταφύλια και άλλες. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών στερεών αποβλήτων για την παραγωγή βιοαιθανόλης.
Η αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη (C2H5OH) είναι ένα άχρωμο διαυγές υγρό. Είναι βιοαποικοδομήσιμη, χαμηλής τοξικότητας και προκαλεί πολύ μικρή περιβαλλοντική μόλυνση αν χυθεί στο περιβάλλον. Κατά την τέλεια καύση της παράγεται διοξείδιο του άνθρακα και νερό.


CO2 Cyrcle
ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Τα περιβαλλοντικά οφέλη δεν περιορίζονται στην εξοικονόμηση δασικού πλούτου που μεταφράζεται σε κοπή δένδρων που απαιτούνται για την καύση των παλιών συμβατικών τζακιών .Αντίθετα τα οφέλη αυτά επικεντρώνονται:
  •   στη θετική συνεισφορά σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
  •   στη θετική συνεισφορά σχετικά με την όξινη βροχή.
  •   στην προστασία έναντι της διάβρωσης του εδάφους.
  •   στη διαχείριση νερού.
  •   στις χαμηλές εισροές σε λιπάσματα.
  •   στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων και η εκμετάλλευση εδαφών χαμηλής γονιμότητας.

Ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τα κοινωνικά & οικονομικά οφέλη αφού με την προσφορά εναλλακτικών καλλιεργητικών λύσεων , ενδυναμώνουμε την γεωργία και το αγροτικό εισόδημα.


Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

    ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ.
    Αφού τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση της επιλογής σας στην κατοικία σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο, γεμίζετε τον καυστήρα με το δοχείο που περιέχει την βιοαιθανόλη (σε υγρή μορφή) και το ανάβετε. Υπάρχει δυνατότητα αυξομείωσης της εντάσεως της φωτιάς και σβήσιμο αυτής οπότε εσείς επιθυμείτε.
    Η φλόγα , δημιουργεί μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, διαρκεί έως και 16 ώρες παρέχοντας θέρμανση σε χώρο από 25 έως 80 τ.μ. χωρίς στάχτες, καπνούς και επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον επιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: