Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο μεγαλύτερος κατακόρυφος κήπος

 

katakoryfos kipos 1 46 ορόφους θα καλύπτει ο ψηλότερος κήπος στον πλανήτη, ο οποίος θα ολοκληρωθεί του χρόνου στη Σρι Λάνκα.
Ο πύργος “ClearPoint Residencies” θα είναι “τυλιγμένος” σε φυτά και κήπους, αλλά και θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον, καθώς θα περιέχει: αυτοσυντηρούμενο σύστημα ποτίσματος, ενεργειακά αποδοτικό κλιματισμό, φωτοβολταϊκά και πολλά άλλα. Είναι σχεδιασμένο για να έχει ένα ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα και εξαιρετικά χαμηλό κόστος συντήρησης.
Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά γραφεία Milroy Perera και Maga Engineering που συνεργάζονται σε αυτό το πρότζεκτ, πρόκειται για μία πρωτοποριακή (για τη Σρι Λάνκα) βιώσιμη πολυκατοικία, που θα χτιστεί με στόχο την καλυτέρευση της ζωής στην πόλη και, παράλληλα, τη διατήρηση ισορροπίας με τη φύση και το περιβάλλον.
Το πρότζεκτ είναι παρόμοιο με το “Bosco Verticale”, ένα κτήριο στο Μιλάνο με τον κατακόρυφο κήπο του, το οποίο έχει περίπου 900 δέντρα στην πρόσοψή του, δηλαδή 10.000 τμ δάσους.
Η πολυκατοικία “ClearPoint” θα εμπεριέχει 164 διαμερίσματα με την καλύτερη θέα στο κέντρο της πόλης Κολούμπο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: