Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Πάγωσαν ξανά οι καταρράκτες του Νιαγάρα

 

Πάγωσαν, για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες, οι διάσημοι καταρράκτες του Νιαγάρα, καθώς νέο κύμα ψύχους σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ.
Κανονικά η ροή του νερού στους καταρράκτες δεν σταματά παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο το χαμηλό ρεκόρ της Δευτέρας στους -9 βαθμούς Κελσίου πάγωσε τα πάντα.
Υπενθυμίζεται ότι το νερό στους καταρράκτες είχε παγώσει και τον Ιανουάριο εν μέσω πολικής δίνης που έπληξε τις κεντρικές και ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ επηρεάζοντας πάνω από 240 εκατομμύρια ανθρώπους.

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ
Σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει τις ΗΠΑ. Το ύψος του χιονιού στην αμερικανική πρωτεύουσα έφτασε τα 10 εκατοστά,  ενώ το κύμα ψύχους σάρωσε πολλές περιοχές από την κοιλάδα του Μισισιπή ως την ακτή του Ατλαντικού.
Όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος Brian Hurley τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα φτάσουν περίπου 15 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα.
Τη Δευτέρα ακυρώθηκαν 2.900 πτήσεις στην Ουάσιγκτον, ενώ έκλεισαν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε το αεροδρόμιο Reagan National, όπου ακυρώθηκε το 80% των πτήσεων.
Ένας 30χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα στη Βιρτζίνια όταν το όχημά του γλίστρησε στον παγωμένο δρόμο με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να προσκρούσει σε ένα δέντρο.
Στο μεταξύ, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από τροχαία ατυχήματα σε Τέξας, Οκλαχόμα και Τενεσί.
Οι κυβερνήτες του Νιου Τζέρσεϊ, του Ντελαγουέρ, του Μισισιπή και του Τενεσί κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έδωσαν εντολή να κλείσουν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες. Τα σχολεία έκλεισαν και στη δυτική Βιρτζίνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: