Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ηλεκτρικό ποδήλατο από την ΙΚΕΑ

 

H Ikea είναι μια εταιρεία που προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που διακοσμούμε το σπίτι μας, που καταναλώνουμε, που τρώμε, που φωτίζουμε το χώρο μας.

Τώρα, ο σουηδικός κολοσσός επιχειρεί να αλλάξει και τον τρόπο που μετακινούμαστε με το ηλεκτρικό ποδήλατο Folkvänlig, το οποίο θα κοστίσει γύρω στα 700 Ευρώ ή ακόμα λιγότερα για τα μέλη του Ikea Family.
Το ηλεκτρικό ποδήλατο -που θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Αυστρία- περιλαμβάνει έξι επιλογές οδήγησης και έχει μέγιστη ταχύτητα 72 χιλιόμετρα ανά ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τους χρήστες του για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ο σκελετός από χάλυβα και αλουμίνιο θα παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις, για άνδρες και γυναίκες, και έχει βάρος 27 κιλά.
Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας ιόντων-λιθίου είναι πέντε ως έξι ώρες
Η ονομασία του ποδηλάτου (Folkvänlig) είναι σύνθετη και μεταφράζεται ως “Φιλικό στους ανθρώπους”, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα μπορούμε να το συναρμολογήσουμε μόνοι τους.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την επόμενη χώρα όπου θα λανσάρει το προϊόν της.
Μια τελευταία επισήμανση: η Ikea φιλοδοξεί να τροφοδοτήσει τα καταστήματά της εξολοκλήρου με ανανεώσιμη ενέργεια, οπότε το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Εμπίπτει στο ίδιο σχέδιο χάραξης μιας αειφόρου εταιρικής στρατηγικής.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: