Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νέα δικαστική απόφαση για βασανισμό ζώου

 

Διοικητικό πρόστιμο 30.000 Ευρώ, για τον βασανισμό που επέφερε το θάνατο υποσιτισμένου αδέσποτου σκύλου, επιβλήθηκε σε κάτοικο του δημοτικού διαμερίσματος Χαρωπού, κατόπιν παρέμβασης του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού, «ο 69χρονος κάτοικος Χαρωπού, συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν στις 6 Ιουλίου το βράδυ, έγινε αντιληπτός, από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, να βασανίζει και να χτυπά ανελέητα, με ένα παλούκι, μέχρι θανάτου ένα υποσιτισμένο, αδέσποτο σκυλί».
Ο 69χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ.
«Θεωρήσαμε την ποινή αρκετά επιεική», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού και προσθέτει: «Ακολουθήσαμε το γράμμα του νομού, όπου σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν4039/12, βεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες στο δήμο Σιντικής, για τον εν λόγω κάτοικο Χαρωπού, το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ».
H κα Κοντού αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον κάτοικο της Κάτω Καμήλας Σερρών ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2013 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να σέρνει το σκύλο του δεμένο στις ρόδες της μοτοσυκλέτας του και τον Ιανουάριο του 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους χωρίς αναστολή και πρόστιμο 5000 Ευρώ (μια είδηση που διάφορες έγκριτες ιστοσελίδες μετέδιδαν διαρκώς χθες ως “φρέσκια”).
Σημειώνεται ότι ο 45χρονος δράστης της κακοποίησης στην Κάτω Καμήλα μπόρεσε να εξαγοράσει την ποινή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: