Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα


Το έργο της σήμανσης της προστατευόμενης περιοχής ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με στόχο τη διευκόλυνση των επισκεπτών στην περιήγησή τους, αλλά και την ενημέρωσή τους για τα όσα ενδιαφέροντα και αξιόλογα μπορούν να δουν στην περιοχή.
Στο πλαίσιο του έργου τοποθετήθηκαν έντεκα πινακίδες υποδοχής σε σημεία -εισόδους του Εθνικού Πάρκου, 25 πινακίδες κατεύθυνσης, 15 πινακίδες ερμηνείας με πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον, καθώς και επτά πινακίδες με χάρτη του Εθνικού Πάρκου στις πλατείες των πιο σημαντικών οικισμών της περιοχής.
Επίσης, κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν πέργκολες σκίασης και παγκάκια ξεκούρασης σε διάφορα σημεία, όπως το Κέντρο Πληροφόρησης Χαλάστρας, το Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης και το Φράγμα της Έλλης.
Στις ενημερωτικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν οι επισκέπτες μπουν να βρουν χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες προκειμένου να προσανατολιστούν στο Εθνικό Πάρκο, πληροφορίες και φωτογραφίες για τα επιμέρους στοιχεία του περιβάλλοντος αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον ανά περιοχή, και τέλος ενημέρωση για το τι πρέπει να προσέξει κανείς κατά την επίσκεψή του προκειμένου να μην προκαλέσει όχληση στο φυσικό περιβάλλον.
Το έργο, με τίτλο «Ανάδειξη και Προστασία του Εθνικού Πάρκου – Οριοθέτηση – Σήμανση), είχε τελικό κόστος της τάξης των 50.000 ευρώ και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Φορέα Διαχείρισης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013.
Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: