Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στη Σαντορίνη το 1ο συνέδριο για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές – 22,23 Μαΐου


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Θήρας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) πραγματοποιείται στη Σαντορίνη, στις 22-23 Μαΐου 2015, το 1ο συνέδριο για την  Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015), .
Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, πανεπιστημιακοί και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι θα καταθέσουν γνώσεις και εμπειρίες ώστε να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να αναδειχθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να προταθούν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανακύκλωσης και της εναλλακτικής διαχείρισης στα νησιά.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμαρχοι των Νησιωτικών περιοχών ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Οι νέες προκλήσεις για τους ΟΤΑ στην ανακύκλωση (εναλλακτική διαχείριση) – προς μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ) που λειτουργεί πλέον στη Σαντορίνη και αποτελεί το πρώτο στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Το RECIS 2015 υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την KKL Natura, την Ecoelastika A.E. και την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: