Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια




Έχετε μάθει τι συμβαίνει στο Αλίζο Κάνυον της Καλιφόρνιας; Τον Οκτώβριο του 2015 μια υπόγεια μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου εξερράγη με συνέπεια εδώ και τρεις μήνες να εκλύονται τεράστιοι όγκοι μεθανίου στην ατμόσφαιρα της Γης.
Αξιωματούχοι της Πολιτείας και ειδικοί υποστηρίζουν ότι έχουν διαρρεύσει πάνω από 65 χιλιάδες τόνοι μεθανίου στην ατμόσφαιρα χωρίς να φαντάζει κάποια ορατή λύση στον ορίζοντα.
Μέχρι στιγμής οι μηχανικοί της εταιρείας Southern California Gas Company δεν έχουν καταφέρει να σφραγίσουν τους αγωγούς όπου παρουσιάζονται οι διαρροές ούτε καν να επιβραδύνουν τη ροή του αερίου με την έγχυση υγρού στο πηγάδι.
Η κατασκευή ενός βοηθητικού πηγαδιού μέσω του οποίου η διαρροή θα σταματήσει στην πηγή δεν θα είναι εφικτή μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2016.
Η βάση του πηγαδιού βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους καθιστώντας το έργο των συνεργείων ακόμα δυσκολότερο. Έχουν φτάσει μέχρι τη μέση.
Στο video που ακολουθεί θα δείτε ένα τεράστιο νέφος αερίου να βγαίνει από το πηγάδι και να σκοτεινιάζει τη γύρω περιοχή. Χιλιάδες κάτοικοι γειτονικών περιοχών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους για λόγους υγείας. Μέχρι τώρα, 2.200 νοικοκυριά έχουν απομακρυνθεί και έπονται 2.600 ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: