Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Περιβαλλοντικό πάρκο Σχιστού. Πάρκο που δεν υπάρχει


Για περισσότερα από 12 χρόνια, το περιβαλλοντικό πάρκο Σχιστού δεν έχει ούτε ένα μικρό ίχνος ανάπτυξης.
Ακροατές του Σκάι επισημαίνουν πως αν και δαπανήθηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ, το πάρκο εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι σαν να μην υπάρχει.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Περιβάλλοντος Πειραιά καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία και ανευθυνότητα παντός υπευθύνου για την καταστροφή που συντελείται στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού της αναπλασμένης χωματερής Σχιστού.
Τα μέλη του συνδέσμου έχουν δηλώσει ότι θα προσφύγουν σε κάθε αρμόδια αρχή και ζητούν από τους Δημάρχους, των οποίων οι Δήμοι θίγονται από το συντελούμενο έγκλημα να φροντίσουν για την άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση του χώρου.
Το περιβαλλοντικό πάρκο Σχιστού έχει κατασκευαστεί πάνω στα μπάζα όταν έγινε η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής του Σχιστού που λειτουργούσε στην περιοχή τη δεκαετία του 1980 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

 

Είχε ανακοινωθεί από το 1994 η δημιουργία του πάρκου που θα περιελάμβανε χώρους περιπάτου, αναψυχής, αθλητισμού, παιδική χαρά και μεγάλο χώρο πρασίνου. Αντί για αυτό υπάρχουν μόνο σπασμένοι ξύλινοι πάγκοι.




http://youtu.be/iCbhh5_N1Sk

Δεν υπάρχουν σχόλια: