Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Από πλαστικά υψηλής αντοχής η μπάλα του Euro 2012



Στο πρόσφατο ταξίδι που κάναμε στη Βαρσοβία για να δούμε το γήπεδο όπου θα γίνει η τελική φάση του Euro 2012 μας ενημέρωσαν ότι η μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί είναι από 100% πλαστικό. Επίσης είναι φτιαγμένη από πλαστικά ανακύκλωσης έτσι ώστε να υπάρχει μια καλή προοπτική και για το περιβάλλον.

Τα πλαστικά χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό σχεδόν κάθε είδους αθλήματος με μπάλα. Σκεφτείτε το ποδόσφαιρο: η «δερμάτινη μπάλα» δεν κατασκευάζεται από δέρμα εδώ και δεκαετίες. Μία πρόσφατη έννοια που έχει προκύψει για την παραγωγή μπάλας ποδοσφαίρου είναι γνωστή ως «θερμοσυγκόλληση».



Έτσι εξασφαλίζεται σταθερή ποιότητα και απόδοση για κάθε μπάλα. Στο ποδόσφαιρο δεν έχει σημασία μόνο η μπάλα, σκεφθείτε τους κώνους για τις προπονήσεις, το δίχτυ της εστίας ή τις επικνημίδες του τερματοφύλακα.

Τα υδάτινα αθλήματα και τα πλαστικά έχουν συνεταιριστεί εδώ και καιρό. Τα ιστιοφόρα σκάφη, τα πανιά και τα ξάρτια, για παράδειγμα, είναι φτιαγμένα από πολυεστέρα, πολυαμίδιο ή αραμίδιο (διαφορετικά είδη πλαστικών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: