Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Απλές συμβουλές για σωστή ανακύκλωση



Μπορεί να περνάει ο καιρός όμως εξακολουθούν να γίνονται λάθη στην ανακύκλωση. Μπορούμε να δούμε κάποιες βασικές οδηγίες για να ανακυκλώνουμε σωστά.

Βασικές οδηγίες ανακύκλωσηςΔιαχωρίζετε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Αδειάζετε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και, αν χρειάζεται, να τις ξεπλένετε. Διπλώνετε ή συμπιέζετε τα χαρτοκιβώτια. Μην πετάτε στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, ρίξε τα χύμα. Μην πετάτε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
Μην πετάτε στον μπλε κάδο:
Σπασμένα γυαλιάΟι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, όχι όμως τα σπασμένα γυαλιά. Επειδή η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων.
Κουτιά από πίτσα, συσκευασίες deliveryΤα κουτιά της πίτσας είναι από χαρτόνι αλλά όταν είναι γεμάτα λάδια και λίπη όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία διαχωρισμού (διαμορφώνεται μια λερωμένη μάζα). Το ίδιο κάνουμε και τις συσκευασίες έτοιμου φαγητού.
Βιοδιασπώμενες σακούλες Έχουν ημερομηνία λήξης και αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται. Επίσης, υπάρχει περίπτωση η διαδικασία αποσύνθεσής τους να ξεκινήσει ενώ βρίσκονται στους μπλε κάδους ή στο κέντρο διαλογής της ανακύκλωσης, δημιουργώντας μικροσκοπικά κομματάκια, δημιουργώντας έναν πολτό σκουπιδιών, ο οποίος δυσχεραίνει την ανακύκλωση.



Κομματάκια χαρτιούΤο σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού, που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4. Επομένως, σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια μην τα ρίχνετε στους μπλε κάδους. Δημιουργούν ένα χάρτινο κατακάθι καθυστερεί τη διαδικασία.
Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα.
Παρότι πλαστικά, τα συγκεκριμένα υλικά μιας χρήσης δεν διαχειρίζονται και δεν ανακυκλώνονται εύκολα από τα συστήματα ανακύκλωσης.
Το μυστικόΜην πετάτε την πλαστική σας καρέκλα στον μπλε κάδο! Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν είναι κατάλληλοι για πλαστικά έπιπλα, παρά μόνο για υλικά συσκευασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: