Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Φτιάχνουμε παγωμένο τσάι για τον καύσωνα


 
Για 2 λίτρα
* 3 σακουλάκια τσαγιού, κατά προτίμηση με γεύση, όπως κανέλα
* 2 λίτρα νερό
Ανακατεύουμε το τσάι με το νερό σε μια κανάτα, τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε αποβραδίς. Αφαιρούμε το τσάι και σερβίρουμε με παγάκια.
* Για το σιρόπι (εάν θέλουμε να προσθέσουμε γλύκα στο κρύο τσάι)
* Για 1/2 λίτρο σιρόπι
* 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
* 3/4 φλιτζανιού νερό
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε και βράζουμε για πέντε λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως πριν να το προσθέσουμε στο τσάι.
Φυλάσσουμε το σιρόπι στο ψυγείο, σκεπασμένο.

Τσάι «βρασμένο» στον ήλιο

* 6 σακουλάκια τσαγιού
* 2 λίτρα νερό
Ανακατεύουμε το τσάι και το νερό σε μια κανάτα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στον ήλιο 4 ώρες. Δοκιμάζουμε. Εάν το θέλουμε πιο δυνατό το αφήνουμε 2-3 ώρες ακόμα.

Παραδοσιακό παγωμένο μαύρο τσάι

Για 2 λίτρα
* 1/4 κτ γλυκού σόδα
* 6 σακουλάκια μαύρο τσάι
* 1 λίτρο βραστό νερό
* Ζάχαρη όση θέλουμε
* 1 λίτρο κρύο νερό
* Λεμόνι και δυόσμο για γαρνιτούρα
1. Βάζουμε τη σόδα και τα σακουλάκια σε μια πυρίμαχη κανάτα και σκεπάζουμε με βραστό, καυτό νερό. Αφήνουμε το τσάι μέσα στο νερό 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα σακουλάκια του τσαγιού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, όση θέλουμε και λίγο πάρα πάνω επειδή θα αραιώσουμε το τσάι με κρύο νερό.






2. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με παγάκια, γαρνιρισμένο με δυόσμο και λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: