Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μηχανές και στην Ελλάδα που φτιάχνουν pellets


Μας έστειλαν ένα βίντεο με μηχανή που κυκλοφορεί στο ελληνικό εμπόριο και φτιάχνει μόνη της πέλετ.

Αν και το θέμα είναι ότι πρέπει για το χειμώνα, μας είπαν όμως ότι αυτή την περίοδο του καλοκαιριού οι τιμές σε μηχανές πέλετ είναι χαμηλότερες.

Τα pellets χρησιμοποιούνται πλέον μαζικά σε ολόκληρη την Ευρώπη ως μία εναλλακτική μορφή θέρμανσης στα σπίτια.

Πρέπει να τονιστεί ότι τα pellets συμβάλλουν πάρα πολύ στη καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής και επειδή τα pellets αποτελούν μία ανανεώσιμη μορφή ενέργειας, με σωστή οικονομική χρήση οι πρώτες ύλες των pellets δε θα μειωθούν ποτέ. Τέλος η ενεργειακή αξιοποίηση των pellets δίνει μεγάλη ώθηση στην αγροτική οικονομία και συμβάλλει στη κατά το ήμισυ απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα κάτι που οδηγεί στο να εξοικονομείται συνάλλαγμα.



ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ διατίθενται καυστήρες- λέβητες για κεντρική θέρμανση και με μπόιλερ για ζεστό νερό, σόμπες και τζάκια που καίνε πέλετ αντί για ξύλο. Ο καυστήρας έχει χώρο που δέχεται 200 κιλά πέλετ και μπορεί να λειτουργεί με αυτήν την ποσότητα για μια εβδομάδα περίπου για ένα σπίτι 120 τ.μ. Αντίστοιχα μια σόμπα για χώρο 60 τ.μ. δέχεται 15 κιλά πέλετ και μπορεί να λειτουργεί μια ολόκληρη ημέρα. Τα τζάκια δέχονται 15-30 κιλά και μπορούν να λειτουργήσουν 1-2 ημέρες. Οι καυστήρες- λέβητες ξεκινούν από 3.000 ευρώ για 200 τ.μ., οι σόμπες από 1.500 ευρώ για 60 τ.μ. και τα τζάκια από 2.500 ευρώ για 100 τ.μ. «Λειτουργούν αυτόματα με θερμοστάτη για να ανάψουν και για να σβήσουν όταν φθάσουν στη θερμοκρασία που επιλέξαμε».

http://youtu.be/7sBUgv97xiU

Δεν υπάρχουν σχόλια: