Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Μαθαίνω για τη φύση στο Πάρκο Τρίτση



Ανάσες για τη ψυχή μας και το μυαλό μας! Μια μη Κυβερνητική Οργάνωση, η "Οργάνωση Γη", δίνει την δυνατότητα στο κοινό της πρωτεύουσας να διαμορφώσει ένα διαφορετικό τρόπο κοινωνικής αντίληψης και συμπεριφοράς, αλλά και ψυχικής αγαλλίασης.

Η "Οργάνωση Γη" είναι μία Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε με στόχο την ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης και από τις 24 Ιανουαρίου ανοίγει για το κοινό το «Κέντρο της Γης». Πρόκειται για ένα ανοιχτό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που φιλοξενείται σε ιδιωτική έκταση του κτήματος Βασιλίσσης και στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης».
Στόχος του "Κέντρου της Γης" είναι:
  • να μεταδώσει απλές και αισιόδοξες έννοιες και νέους τρόπους δόμησης της καθημερινής μας ζωής
  • να διαμορφώσει ένα διαφορετικό τρόπο κοινωνικής αντίληψης και συμπεριφοράς
Για την επίτευξη αυτού του στόχου αξιοποιούνται η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα σύγχρονα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ταξίδι στο Κέντρο της Γης"

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κέντρου πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» που απευθύνεται τόσο σε παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά και σε ενηλίκους που αποζητούν την κοινωνική και περιβαλλοντική τους επαγρύπνηση.
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει παιδιά και ενήλικες, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, για την ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας με στόχο την ομαλή μετάβαση σε ένα νέο αειφόρο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης.
Το αειφόρο μοντέλο βασίζεται σε μια μη απειλητική για τη φύση μαζική κατανάλωση των φυσικών πόρων, με στόχο τη συνεργατική συμβίωση ανθρώπου και φύσης και τη συλλογική βελτίωση των όρων διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου.
Το "Ταξίδι στο Κέντρο της Γης" περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες όπως πορείες και στάσεις σε ειδικά επιλεγμένους χώρους, στεγασμένους αλλά και στο ύπαιθρο. Έντομα και ασπόνδυλα, άλογα, πύργος, βιολογικός λαχανόκηπος και προσομοίωση άγριου οικοσυστήματος είναι μερικά μόνο από τα εκθέματά μας.
Για κάθε στάση-θεματική έχει διαμορφωθεί ανάλογο πρόγραμμα ενημέρωσης και διαδραστικών δραστηριοτήτων διαβαθμισμένης δυσκολίας καθώς και εξειδικευμένη ξενάγηση για τα σχολεία. Παράλληλα, για τους επισκέπτες υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης περιήγησης ή οργανωμένης ξενάγησης, κατόπιν συνεννόησης.



Ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Κυριακή, 9:00 με 17:00 , για το κοινό
Τρίτη έως Παρασκευή, ξεναγήσεις των σχολείων, σύμφωνα με το σχολικό ωράριο

Τιμή εισόδου: σχολικές τάξεις: 3,5 €/ άτομο με εξειδικευμένη ξενάγηση. Ελεύθερη περιήγηση: 3 €/άτομο και οικογενειακό 2,5 €/ άτομο. Περιήγηση με ξενάγηση: παιδιά 3,5 € και ενήλικες 5,5 €

Σχετικά με την Οργάνωση Γη
Η Οργάνωση Γη ιδρύθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα όπως είναι η αξία της βιοποικιλότητας, η σύνδεση της υπερκατανάλωσης με την έλλειψη φυσικών πόρων, η αξία της βιολογικής καλλιέργειας για την ανθρώπινη ζωή, κ.ά.
Η διαφοροποίησή της έναντι των άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων έγκειται στο σημείο ότι το ενδιαφέρον της ξεκινά από την κοινωνία και καταλήγει στη συνέχεια στη σχέση της με το περιβάλλον. Η Οργάνωση Γη αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη ζωή, προσφέροντας ρεαλιστικές ενέργειες και λύσεις σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Η συμμετοχή και λειτουργία των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση δρα, κατ' επέκταση, θετικά και στον ψυχισμό τους, αφού εισπράττουν την βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και της συλλογικής ευημερίας.
Η Οργάνωση Γη δραστηριοποιείται στο κτήμα "Πύργος Βασιλίσσης", αλλά και στο ευρύτερο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», σε ιδιωτική έκταση περίπου 25 στρεμμάτων.




Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε:
στα τηλέφωνα 210 2325380 και 210 2388275
στο email: communication@organizationearth.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: