Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι 10 καλύτερα οργανωμένες παραλίες της Ελλάδας

10 Οργανωμένες παραλίες σύμφωνα με το Keep travelling

           

Μυλοπότας
Ίος
Μόνο 3 χιλιόμετρα σε απόσταση από την Χώρα  βρίσκεται η διασημότερη παραλία του νησιού. Τα σμαραγδένια νερά της και η απαλή χρυσαφένια αμμουδιά κάνει τον Μυλοπότα να ξεχωρίζει. Εκτός βέβαια από ομπρέλες και πολλά θαλάσσια σπόρ θα συναντήσετε μερικά από τα καλύτερα beach bars αλλά και κάποια αξιόλογα εστιατόρια. Η διαμονή σας πραγματικά θα είναι πολύ ευχάριστη αφού οι επιλογές θα είναι πολλές.


        

Παραλία Άντονι Κουίν
Ρόδος
Παραλία με ονοματεπώνυμο , Άντονι Κουίν .Ένας μεγάλος ηθοποιός και πρωταγωνιστής της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε». Λένε ότι όταν ο  Άντονι Κουίν στα γυρίσματα της ταινίας αντίκρισε την παραλία έμεινε έκθαμβος από την ομορφιά της και την αγόρασε οπότε επακόλουθο ήταν να πάρει και το όνομα του. Βρίσκεται στο μικρό, γραφικό και ήσυχο κολπίσκο στις Βαγιές είναι μια περιοχή γεμάτη με βράχια αλλά όλη η μαγεία βρίσκεται σε ένα ορμίσκο που είναι με βραχώδη  μορφολογία αλλά υπάρχει και ελάχιστη άμμος. Είναι απάνεμη από τα μελτέμια ,έτσι μπορείς να κολυμπήσεις  με την άνεσή σου στα πεντακάθαρα γαλανά νερά. Τα πεύκα φτάνουν μέχρι την παραλία έτσι το τοπίο γίνεται ακόμα πιο κινηματογραφικό. Είναι ιδανικό μέρος και για τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας αλλά και για αυτούς που τους αρέσει να εξερευνούν  την ομορφιά του βυθού αφού η υποθαλάσσια μορφολογία είναι πολύ πλούσια.




Φιλιατρό
Ιθάκη
Κοντά στα τρία χιλιόμετρα σε απόσταση από το Βαθύ της Ιθάκης βρίσκουμε τον ομώνυμο κόλπο Φιλιατρό. Η παραλία είναι βοτσαλωτή, με πράσινα νερά και πάντα επικρατεί άπνοια , επειδή η παραλία είναι κλειστή σχεδόν σαν λίμνη , εκτός από όλα αυτά τα ωραία και πολύ καλοκαιρινά ,σας ενημερώνουμε ότι στον αέρα θα διακρίνεται μια εξωτική ευωδία να πλανιέται. Υπάρχει κάποιο φυτό εκεί στα μέρη που αναβλύζει ένα μεθυστικό άρωμα στον αέρα ,που συμπληρώνει την ηρεμία και τη μοναδικότητα. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, καντίνα και φυσική σκιά από τα δέντρα που φτάνουν μέχρι κοντά στη θάλασσα. Επίσης θα έχετε και την ευκαιρία να κάνετε κάποιο από τα αγαπημένα σας θαλάσσια σπορ που έχουν και αυτά την τιμητική τους.




Κολυμπήθρες
Πάρος
Στη δυτική πλευρά του όρμου της Νάουσας βρίσκεται η παγκοσμίως γνωστή παραλία Κολυμπήθρες. Εδώ διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά ότι η φύση κάνει θαύματα. Γρανιτένια βράχια στολίζουν την παραλία ,που έχουν σμιλευτεί με μεράκι από το κύμα και τον αέρα. Το χρώμα τους γκρι ανοιχτό έως και άσπρο, που δένει με αρμονία με το μπλε της θάλασσας. Τα νερά πεντακάθαρα και ζεστά , χαίρεσαι να κολυμπάς και να απολαμβάνεις τον ήλιο παίζοντας στις φυσικές κοιλότητες που έχουν δημιουργηθεί και είναι γεμάτες με θαλασσινό νερό.
Εκτός από οδικός μπορείτε να πάτε και με καραβάκια που κάνουν το γύρω του νησιού και πάντα σταματούν στην δημοφιλέστερη παραλία της Πάρου.





Άγιος Γεώργιος
Νομός Εύβοιας
Η Εύβοια είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες και μία από αυτές είναι του Αγίου Γεώργιου .Πεντακάθαρη αμμουδιά σε συνδυασμό με το βαθύ γαλάζιο των νερών και τα δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα κάνουν το τοπίο ειδυλλιακό. Είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες θαλάσσης, όπου θα χαλαρώσετε πλήρως με άνεση προστατευμένοι κάτω από τον ήλιο και δίπλα στο δροσερό κύμα. Επίσης στην παραλία έχετε την δυνατότητα για θαλάσσια sports , όπως θαλάσσιο ski, banana διαδρομές, tubes, αλεξίπτωτο, θαλάσσια ποδήλατα κ.α.





Ρηχά Νερά
Λήμνος
Η πιο κοσμική παραλία της Λήμνου ακούγεται ότι είναι τα Ρηχά Νερά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα έτσι η πρόσβαση είναι εύκολη. Η μαγευτική φυσική ομορφιά κερδίζει τον επισκέπτη με τα καταγάλανα νερά της και τη χρυσή άμμο. Θα βρείτε ποικιλία από θαλάσσια σπορ για τους λάτρεις της δράσης ενώ για τους πιο μη δραστήριους που προτιμούν την χαλάρωση τα δυο beach bar θα τους δροσίσουν και χαλαρώσουν με τους φρέσκους χυμούς και σνακ.


Καλλιθέα
Χαλκιδική
Πώς να περιγράψει κανείς αυτό τον όμορφο κολπίσκο.  Η λευκή αμμουδιά με τα γαλάζια ονειρεμένα νερά και ο πευκόφυτος βράχος με τα δέντρα που τα κλαδιά τους ακουμπάνε το δροσερό νερό είναι σαν πίνακας ζωγραφικής .Ενώ τα  beach bars και τα θαλάσσια σπορ έρχονται να δώσουν ζωή και πνοή σε αυτή την εικόνα.




Άπελλα
Κάρπαθος
Η φήμη της φτάνει μέχρι την άλλη άκρη της γης ,παγκοσμίως γνωστή τα Άπελλα. Τα σμαραγδένια βαθιά νερά της ενώ η άμμος και το ψιλό βότσαλο τη θέλουν σα την καλύτερη παραλία της Μεσογείου. Τα πεύκα φτάνουν και αυτά  κοντά στην αμμουδιά για να κερδίσουν λίγη μαγεία και αυτά. Μπορείτε να περάσετε όλη σας τη μέρα εδώ αφού αξίζει να επισκεφθείτε και το ξωκλήσι του Οσίου Λουκά που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά με φθαρμένες νωπογραφίες (12ος -13ος αιώνας).Ενώ στην πίσω πλευρά της παραλία, η λευκόφυτη πλαγιά  θα σας εντυπωσιάσει (απ’ όπου τρέχουν καταρράκτες το χειμώνα ).


Πλατής Γυαλός
Σίφνος
Επί σειρά ετών βραβεύεται με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες παραλίες των Κυκλάδων. Η χρυσή ακρογιαλιά και τα πεντακάθαρα νερά σε μαγνητίζουν. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει οτιδήποτε θελήσει ώστε οι διακοπές του να μείνουν αξέχαστες.





Μηλιά
Σκόπελος
Είναι όμορφη και γνωστή, για πολλούς η καλύτερη παραλία του νησιού. Πράσινα νερά ,βότσαλο, ηρεμία . Είναι πολύ καλά οργανωμένη παραλία και σαφώς έχει και θαλάσσια σπορ. Προτείνω να  περπατήσετε προς το τέλος της και θα βρείτε μικρούς ήσυχους κολπίσκους πίσω από τα βράχια. Αν θέλετε καθίστε λίγο παραπάνω έως ο ήλιος δύση και αλήθεια θα σας αρέσει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: