Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Οι ανεμογεννήτριες δουλεύουν και μετά από 25 χρόνια

 

Νέα μελέτη έδειξε ότι οι ανεμογεννήτριες είναι σε θέση να παράγουν αιολική ενέργεια και μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.
Επιστήμονες από το Imperial College Business School πραγματοποίησαν μια ολοκληρωμένη ανάλυση του δικτύου ανεμογεννητριών της Μεγάλης Βρετανίας, χρησιμοποιώντας στοιχεία της NASA για τις ταχύτητες τοπικών ανέμων.
Η μελέτη έδειξε ότι οι ανεμογεννήτριες παραμένουν λειτουργικές για περίπου 25 χρόνια, πριν χρειαστεί να αναβαθμιστούν. Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι πρώτες τουρμπίνες του Ηνωμένου Βασιλείου, που χτίστηκαν στη δεκαετία του 1990, εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα τρία τέταρτα της αρχικής παραγωγικής τους δύναμης μετά από 19 χρόνια λειτουργίας, σχεδόν διπλάσια ποσότητα από εκείνη που είχε υπολογιστεί στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με την απόδοση των αεριοστροβίλων που χρησιμοποιούνται σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Πρόκειται για μια σημαντική διαπίστωση, καθώς με τη νέα, βελτιωμένη σχεδίαση των ανεμογεννητριών -συμπεριλαμβανομένων των απλούστερων, με 50% λιγότερα κινούμενα μέρη, σχεδίων- και με τις υπάρχουσες ανεμογεννήτριες να αναβαθμίζονται συνεχώς, οι επιστήμονες προβλέπουν η διάρκεια ζωής των “παραγωγών” της αιολικής ενέργειας να αυξηθεί περαιτέρω με την πάροδο του χρόνου.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: