Επίσης γεγονός αποτελεί η χαμηλή θερμιδική της αξία. Μία μέτρια αγκινάρα αποδίδει μόλις 25 θερμίδες, ενώ παράλληλα περιέχει ένα σημαντικό αριθμό μικροθρεπτικών συστατικών.
Πιο συγκεκριμένα η κατανάλωση μίας αγκινάρας προσφέρει το 6% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σε φώσφορο, το 10% σε μαγνήσιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, το 8% σε μαγγάνιο, το 5% σε κάλιο, το 4% σε σίδηρο και το 2% σε ασβέστιο. Επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών (καλύπτει το 12% της ΣΗΠ).
Πηγή: neadiatrofis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου