Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ένας πολύ ωραίος «πράσινος» διαγωνισμός


Ένας «πράσινος» διαγωνισμός

Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, ερευνητές, στελέχη της αγοράς και startupers αποτελούν τον πυρήνα των διοργανωτών ενός πρωτότυπου διαγωνισμού εντός του ΕΜΠ - GreenTech Challenge 2018 by ESU NTUA, ο πλήρης τίτλος του

Ο Χρήστος Νικολούδης και ο Δημήτρης Γερογιάννης – συγκάτοικοι στο πρόγραμμα egg- από τα προβεβλημένα πρόσωπα λόγω των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν στο οικοσύστημα της καινοτομίας και τεχνολογίας είναι 2 από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ενός πρωτότυπου διαγωνισμού που ξεκινά από τα ενδότερα του ΕΜΠ. 


Μαζί τους, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και ερευνητές όπως ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ (Σχολή Mηχανολόγων Μηχανικών, Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας) καθώς και οι συνεργάτες του στην Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης αλλά και στελέχη της αγοράς όπως ο Βασίλης Λώλας, επικεφαλής της In-Touch Communication και πρόεδρος Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων(ΕΕΔΕ).

Αλλά, ας μιλήσουμε για τον διαγωνισμό: GreenTech Challenge 2018 | by ESU NTUA, ο τίτλος του. Ο διαγωνισμός, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές τους, «στοχεύει να φέρει στο επίκεντρο της καινοτομίας το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και να αποτελέσει ενοποιητικό στοιχείο ανάμεσα στις υπάρχουσες δομές του, προβάλλοντας τις λεγόμενες Πράσινες Τεχνολογίες». Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν νέοι άνω των 18 ετών με μια και μόνη προϋπόθεση: Τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας να είναι φοιτητής ή απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 
Οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού όπως αυτές έχουν ορισθεί από τους διοργανωτές είναι οι εξής: Περιβάλλον & Ενέργεια - Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις -Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά. Η κάθε μια από τις 3 κύριες ενότητες έχει πληθώρα υπο-ενοτήτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (λεπτομέρειες στο site του διαγωνισμού). Η υποβολή των προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 29 Απριλίου 2018. Η τελική διαδικασία του διαγωνισμού θα διαρκέσει 3 ημέρες (11-12-13 Μαΐου 2018). Την πρώτη ημέρα, η οποία θα είναι ημέρα γνωριμίας. Οι 40 ομάδες που θα έχουν επιλεχθεί για να πάρουν μέρος θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους τη δεύτερη μέρα. Από το σύνολο των 40 ομάδων θα προκριθούν για τον τελικό 10 ομάδες που θα έχουν πάρει την καλύτερη αξιολόγηση. Στις 6 πρώτες ομάδες, παρέχονται χρηματικά και άλλου είδους έπαθλα.

Info
www.greentechchallenge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: