Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Το Θερινό Σχολείο για τη διαχείριση των αποβλήτωνTo τέταρτο Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Διαχείριση των αποβλήτων θα πραγματοποιηθεί 23-27 Ιουλίου, 2018 στο ΕΑΠ, μετά από την επιτυχή διοργάνωση των τριών προηγούμενων Θερινών Σχολείων.
Το Θερινό Σχολείο  θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως για μια εβδομάδα και σε αυτό θα διδάξουν  Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων. Απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στοχεύει στην εκπαίδευση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες.
Στην ιστοσελίδα του Σχολείου http://wastewater2018.eap.gr είναι όλες σχετικές πληροφορίες. Όπως και για τα προηγούμενα Σχολεία, έτσι και φέτος, έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή τριάντα διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καθηγητών και ερευνητών, από διάφορα Πανεπιστήμια και ερευνητικά Ινστιτούτα (Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία,  Ιορδανία, Πορτογαλία, Φιλιππίνες). Αξίζει να αναφερθεί, ότι το Σχολείο υποστηρίζεται από την International Water Association.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και το Σχολείο αναμένεται να το παρακολουθήσουν εκτός των ξένων συμμετεχόντων και μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς επίσης και στελέχη Περιφερειών της Χώρας, Υπουργείων, Διαχειριστικών Αρχών, αλλά και Ιδιωτικών Φορέων που απασχολούνται υπηρεσιακά με τα θέματα της διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών.
Πηγή: Foititikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: